10 augusti 2012

Mer fint från tid & rum
Nu när jag har flyttat till Årsta har jag nära och bra till supertrevliga Maria och hennes härliga retrobutik tid & rum. Var där innan sommaren och köpte då ett par fina saker, och tidigare i veckan tog jag en paus från sjukstugan här hemma och hälsade på Maria igen. Fick chansen att komma dit när hon packade upp nya saker och det kan man ju inte tacka nej till! Och givetvis hittade jag en del fina saker som fick följa med mig hem.

Det här underbart roliga lilla piggsvinet i Aldo Londis serie Rimini Blu hade Maria frågat mig om redan innan jag kom dit, och visst ville jag köpa det! Ni ser ju själva hur fint det trivs med tjuren och de andra delarna i serien där de står och solar sig i mitt vardagsrumsfönster. (Eller ja, alla får ju inte plats i fönstret så en del står på ett bord bredvid fönstret...)Maria är egentligen inte så förtjust i turkost, men misstänkte att jag kunde vara sugen på det här fatet. Och det hade hon såklart också rätt i! Det turkosa fatet tillhör Oiva Toikkas populära serie Kastehelmi - som nytillverkas, men det här kom från en äldre dam och har med all säkerhet några år på nacken. Jag har bara delar i klarglas i serien sen tidigare men den här färgen är en klar favorit!

Sist men inte minst så föll jag för en snygg stringljusstake med en stjärna som bas. Så vacker så man längtar efter mörka höstkvällar när man kan tända en massa ljus och mysa.

tid & rum ligger på Hjälmarsvägen 33 i Årsta och från och med nästa vecka är det ordinarie öppettider igen efter sommaren: måndag - torsdag 11-18, stängt på fredag, lördag-söndag 11-15.

11 kommentarer:

 1. Åhhhh, piggsvinet är underbart!!! Snacka om resning ;-D

  SvaraRadera
 2. Glasfatet gör sig så vackert. Även allt annat. Jag gillar också att besöka den trevliga butiken .

  SvaraRadera
 3. Härliga saker du har köpt! Londis djur är ju så häftiga. Har själv inte köpt något, men har vid ett flertal tillfällen tvekat om jag ska börja köpa dessa eller ej?
  Gillar ditt glas fat, så vackert.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin igelkott, passar perfekt i din samling!
  Jättefin ljusstake med stjärnfoten, den kommer att lysa upp hos dig många mörka höstkvällar!

  SvaraRadera
 5. Men vilket grymt piggsvin. Har aldrig sett det tidigare. Vilken rolig liten filur.

  SvaraRadera
 6. Han är riktigt fräck piggsvinet :)Ljusstaken i stringmodell var jättesnygg den hade jag inte tackat nej till. Kul att träffa dig igår.

  SvaraRadera
 7. Underbart piggsvin!
  Jag har ett exakt likadant fat, och det är från min farmor, så det är inte nytillverkat! Ljuvligt!

  SvaraRadera
 8. Åh , har du flyttat till Årsta! Vad kul! Jag har vänner som bor där. Nästa gång jag är i närheten måste jag få komma förbi och inspektera din retro lya! Och nära till Tid och Rum, vad farligt! ;) Nu ska jag snoka igenom din blogg ordentligt och kolla in alla fynd du gjort på sista tiden!

  SvaraRadera
 9. wow för stringljusstaken med stjärnfot! superläcker, har inte sett någon sådan tidigare. vad bra att den gröna ljusstaken jag tog med till dig fick sällskap!

  SvaraRadera
 10. Hej. Hittade till din blogg för en tid sedan, jättefin och spännande att läsa:)
  Har en undran... Läste om just rimini blu serien någonstans och fick fram åren 57-65. Men även åter i produktion 2001. Min fråga är hur ser man skillnad på gamla och de nya?
  Vet du kanske ? Tacksam för svar:)
  Med vänlig hälsning, Annelie

  SvaraRadera
 11. Köpte 10 Kastehelmi assietter i turkost för 35 kr styck på en loppis för ett tag sen! Är jätte nöjd med dem! :)

  SvaraRadera