3 augusti 2012

Fynd från loppisracet, del 3

Visst finns det några godbitar kvar att visa! I det här inlägget blir det lite textil och i nästa visar jag vad jag hittade sista dagen när tre tappra som inte fått nog avslutade loppisracet med ett besök på bakluckeloppisen i Täby. Men först textil alltså, här ovanför årets bästa köp på Knektplatsen i Rättvik.

När jag såg det här vackra rosmönstrade tyget bakom ett bord höll jag tummarna för att det skulle vara ett överkast, något jag verkligen behöver. Men det visade sig vara två supersnygga sovsäckstäcken i väldigt fint skick och det är ju alltid bra att ha om man får besök! (Mamma fick inviga det ena redan ett par dagar efter jag kommit hem.)

Och det var inte bara mamma som gillade det, Maranello ger fem purr och spinn av fem.

I Sandviken besökte vi flera ställen men på de flesta kammade jag noll. De få fynd jag gjorde hittade jag när vi stötte på en liten tillfällig loppis som lagt ut en stor hög med textil på ett plastskynke på marken, allt för fem kronor styck. Här köpte jag två mycket söta handdukar med hjärtan på, en snygg svart och vit 50-/60-talsklänning som flyttade hem till mamma innan jag hann fota den och...

... en otroligt mysig morgonrock som har blivit väl använd sen jag kom hem.

I nästa inlägg blir det äntligen lite porslin!

8 kommentarer:

 1. vilket tjusigt täcke, det är nog bland det finaste jag sett!

  SvaraRadera
 2. Kul fynd! Blev nyfiken på klänningen nu ;)

  SvaraRadera
 3. Täcket är både snyggt och skönt, vilka fina handdukar !

  SvaraRadera
 4. Älskar bilderna på Maranello :)

  SvaraRadera
 5. Jag Ä-L-S-K-A-R täcket! Det är det finaste som jag har sett på hur länge som helst. Och som vi alla vet så är jag ju barnsligt förtjust i rosor :) Jag har ett fint täcke jag med, för fint att döljas under påslakan, så jag använder det som mysfilt i soffan. Är extremt frusen av mig så en vanlig tunn filt brukar helt enkelt inte räcka när jag vill ta en powernap på soffan. Tycker att det är en perfekt lösning när man vill se härligheten på daglig basis :)

  SvaraRadera
 6. Urläckra sovsäckstäcken!

  Är själv inte så mycket för retro tyger och textil, men dessa var verkligen jättesnygga.

  Förstår att du är nöjd med dina fynd.

  SvaraRadera
 7. Underbara täcken, mina katter ska också känna in vad jag köper.

  SvaraRadera
 8. Snyggt! Och katten verkar gilla täcket. Handdukarna blir jag lite nostalgisk när jag ser. Hemma hos mina föräldrar finns en likadan, fast orange och gul. :P

  SvaraRadera