23 augusti 2012

Och så några små fynd

Inte nog med att vi fick se allt det vackra i förra inlägget på Grödinge Antik & Design förra lördagen, vi hann med att loppa lite också! Vi besökte en liten bakluckeloppis på vår färd söderut, kom dit lagom tills de första säljarna höll på att packa upp.
Jag fick syn på en man som precis skulle lägga ner den här vackra kartongen i det regnvåta gräset, men travade raskt fram och frågade om jag fick kika på den innan den hann landa på marken.

Ett gammalt fint Kinaschack, locket är lite tejpat i hörnen men i övrigt är kartongen intakt. Och desto bättre - det finns ett komplett spel i fint skick inuti dessutom! Väl värt en tjuga.

Även på Grödinge hade de dukat fram lite loppis i ett partytält på gården. Här slog jag, efter noga övervägande, till på det här lilla underlägget i porslin från danska Aluminia. 80 kr kan väl knappast räknas som ett fynd, men jag har beundrat Beth Breyens söta fåglar i Tenera-serien länge (bland annat här hos Skynda Fynda) och nu kunde jag inte hålla mig längre. Trevligt att ha med som minne från vår fina dag på Grödinge med.

På hemvägen åkte vi faktiskt förbi samma bakluckeloppis igen för att se om det packats upp något mer snyggt. Och det hade det! Jag var nog den av oss som fyndade minst, nöjde mig med den lilla Rimini Blu-skålen från Bitossi för 30 kr. Den höga vasen hade snälla Prylodesign och Mangania du älskade fyndat åt mig tidigare.

Tiden går fort - snart är det ny helg och nya loppisäventyr!

11 kommentarer:

 1. Dessutom är det så roligt att spela Kinaspelet.

  SvaraRadera
 2. Du kan utmana mig vi nästa besök ;-D

  SvaraRadera
 3. Härligt med alla dessa retrospel, ska också se om jag kan hitta några.
  Tänk vad trevligt till hösten:)

  SvaraRadera
 4. Kul med en Rimini Blu-del till :)
  Imorgon är det dags igen - ber till gud om SOL och bra fynd.

  SvaraRadera
 5. Jag spelade kinashack med min mormor när jag var liten. Verkligen nostalgi att se detta spel.

  SvaraRadera
 6. Kinaschacket verkar vara i utmärkt skick! Skulle inte tro att de gör så fina spel idag.

  SvaraRadera
 7. Det där Kinaspelet är så väldigt fint! Såg en gång en nöjd tjej bära omkring på ett sådant inne på mitt favoritställe. Avundades henne genast :)

  Underbar fågel på underlägget! :)

  SvaraRadera
 8. Vilket fint litet underlägg från Aluminia!

  SvaraRadera
 9. Precis det Kinaspelet fanns hos mormor och morfar. Och jag tyckte alltid det var kul att spela!

  SvaraRadera
 10. Precis ett sånt kinaschack hittade jag på mina föräldrars vind. Plockade ner det därifrån för det var så fint men det ligger på en hylla då jag inte vet var jag ska göra av det. Stereotypen på framsidan känns kanske lite sådär också.

  SvaraRadera