14 augusti 2012

Några små fynd från helgen

Har legat ganska lågt på loppisfronten den senaste tiden, men i helgen kom jag äntligen ut och loppade lite med trevligt sällskap!

Solen strålade över Täby i lördags, men fynden sken med sin frånvaro. En stringbock för en femma blev det för min del. (Även en present till min mamma och två hårklämmor.) Men jag hade lika kul för det, mest för att jag fick träffa härliga retrobloggarna bakom tid & rum, Gilas grotta, En loppisälskares bekännelser och Prylodesign.

På söndagen fick jag sällskap av retrobloggaren H55 och vi hann med en snabb vända på loppisen på Hötorget innan det började regna. Här hittade jag en grön vas för 20kr, märkt 10/4250. Tillhör förmodligen en av Upsala-Ekebys kundserier Glory eller Örjan.

Efter att ha genomlidit den spännande handbollsfinalen i söndags blev det en snabb tur till Liljeholmen för att handla mat. Hann precis in på Stockholms Stadsmissions butik här innan de stängde, tur det! Här hittade jag en snygg ljusstake i trä för 40 kr och framförallt - en ljusstake i finfina serien Cornus för bara en tia!

Cornus är formgiven av Göran Andersson för Upsala-Ekeby och jag har sedan tidigare en adventsskål och en spegel i samma serie. Jag är så glad att jag sett den här bilden hos Grödinge tidigare så jag verkligen kände igen den här ljusstaken för den är helt omärkt, därav det trevliga priset. Kunskap är makt - och vägen till bra fynd.

10 kommentarer:

 1. Så kul för dig, alltid lika spännande med trevligt sällskap och roliga fynd!

  SvaraRadera
 2. härligt att finna tiden till lite loppisar.
  Fina fynd blev det också och du verkar ha haft gott sällskap.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat att hitta något på Stadsmissionen vid Liljeholmen. Det brukar vara sparsmakat där minst sagt.

  SvaraRadera
 4. Bocken var ju en rolig litet fynd :) Ja, det var kul att ses trots att det var en snabbis :)

  SvaraRadera
 5. Jag hade GÄRNA hittat de sista 2 ljusstakarna som du fyndade. Vilket härligt mönster på Cornus, har inte sett någon sådan innan, men ska hålla ögonen öppna.

  Träljusstaken var också supersnygg. Passar ju in i en retro och även en modern inredning.

  Man får mycket fint för ynka 50 kronor.
  Bra fyndat!

  SvaraRadera
 6. mycket trevlig grön vas! den hade man gärna lagt vantarna på.. vi har ju samma smak. hehe. :)

  SvaraRadera
 7. Härliga fynd! Gillar nog den gröna vasen mest.

  SvaraRadera
 8. Vilken fin ljusstake! Det är klurigt det där med omärkta saker, å ena sidan är det härligt att vända på en grej och få bekräftat det man trodde, samtidigt är det en viss charm i att köpa en omärkt grej, ana att det är till exempel UE och sedan lyckas hitta information om den. Samtidigt är det så att om alla grejor var märkta skulle man inte fynda lika mycket... :)

  SvaraRadera
 9. Jag har en vas i samma serie som den gröna. Fast vit och lite annorlunda i formen. De är grymt snygga.

  SvaraRadera