17 juli 2012

I fönstret

Fynden lyser med sin frånvaro så jag fortsätter att visa er lite bilder från nya lägenheten. Idag blir det en titt på sovrumsfönstret, det enda fönster där gardinerna kommit upp än så länge.
Jag är nöjd med de mjuka färgerna i sovrummet som får det att kännas väldigt avkopplande. De djupa fina fönsterbrädena i marmor, träfönstren och de snygga elementen gör inte saken sämre heller.

I den vänstra halvan av fönstret står snygga krukan Pepita från Upsala-Ekeby, en söt kissekatt av Lisa Larson och lampfötter från Rörstrand (med nya lampskärmar i väntan på att de perfekta gamla ska dyka upp).

Till höger är det mer pelargoner som gäller, här i fint mönstrad kruka från Upsala-Ekeby och vit och grön kruka som heter Malva och kommer från Bo Fajans.


Till höger om fönstret hänger snygga spegeln i serien Cornus av Göran Andersson för Upsala-Ekeby. Och så har vi gardinerna, de fina gardinerna, som måste vara från Borås Wäfveri. Men vad heter mönstret och vem har formgivit det?

13 kommentarer:

 1. Ett hem växer fram.... :-D

  SvaraRadera
 2. Idel ädel fynd! Långa rader av dem! Blomkrukor har jag bara haft i terrakotta men har insett fyndmöjligheten. Nytt loppisfokus blir krukor.

  SvaraRadera
 3. Ser så harmoniskt ut. Jag är uppvuxen i Årsta så det ska bli kul att se var denna fina lägenhet ligger.

  SvaraRadera
 4. Den blå "randiga" lampfoten är så jäkla lik en grön vas vi har från Röstrand. Vet du ngt om den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att du menar lampfoten till höger? Den tillhör en serie utan namn, har även en vas (som står i stringhyllan i ett tidigare inlägg) och jag vet att Gila har två ljusstakar. Men mer har jag tyvärr inte forskat i det...

   Radera
 5. Jättefint sovrumsfönster med härliga gardiner.

  SvaraRadera
 6. Är det inte Maija Isola som gjort gardinerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen aning, men det vore ju trevligt! :)

   Radera
 7. Superfint! Inväntar inbjudan för personlig rundvandring :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart ska du få komma hit snart! :)

   Radera
 8. Vad fint du har fatt det! Gillar gardinerna skarpt. Lycka till i nya lägenheten - förhoppningsvis har du bade källar- och vindsutrymme pa köpet med tanke pa i vilken takt du fyndar ;-)

  SvaraRadera
 9. Gardinen skulle kunna vara ett av min mormors alster. Hon arbetade som designer på Borås Wäfveri i många år. Hon hette Birgit Linde.

  SvaraRadera