1 juli 2012

Loppisäventyr i nya jaktmarker

Det har varit fullt upp de senaste dagarna, men idag tog jag mig äntligen tid för en loppisrunda. Och ingen dålig sådan heller! Jag och Mangania du älskade hade nöjet att bli guidade runt Norrtäljes loppisar av Femtiotalsjakten och vi gjorde alla en hel del fina fynd. (Mina här ovan, fotade i köket i nya lägenheten. Åh virrvarr!)

Vi dundrade in på första loppisen redan en stund innan de öppnat. Utbudet var inte så stort men priserna desto bättre och här gjorde vi alla tre bra kap. Jag fick med mig den här läckra Arabiaburken med apelsiner på för 40 kr.


Något stopp senare, en liten loppis ute på en gård. Fina saker och lite mindre fina saker i varierande skick. En stringhylla för 150 kr som ingen av oss förbarmade sig över...! Jag föll för det här fina fatet av Mari Simmulson och inte ens den stora skadan nere till höger kunde få mig att lämna kvar det. Inte när det kostade 30 kr. Fatet är inte märkt undertill, bara signerat med Maris namn på kanten. Men visst borde det komma från Upsala-Ekeby? Någon som vet något om det?Vi besökte även en auktion, hela tre gånger faktiskt! Utropen gick sakta, så mer om den sen. Under en av pauserna från auktionen hittade vi en trevlig loppis i ett cirkustält. Här slog jag till på en plånbok och två broscher, fick allt för totalt en tjuga.
Plånboken bjöd på en trevlig överraskning när jag öppnade den och signaturen Gocken Jobs kom fram.  Efter en snabbsökning på nätet ser jag att trycket heter Rabarber och att den förmodligen är nyare än jag trodde. Den säljs i alla fall fortfarande i deras webshop, men där kostar den 625 kr mer än vad jag gav för min...Tillbaka till auktionen nu, och dagens dyrgrip. Jag beundrade den här pampiga tjuren på visningen, underbart snygg och i perfekt skick! Givetvis stod den på finbordet och ropades inte ut förrän mot slutet, därav våra turer fram och tillbaka. (Tack Eli och Erica för att ni väntade så tålmodigt på mig!) När det äntligen var dags för tjuren proklamerade utroparen att "den är italiensk, så ingen tror att det är en Lisa Larson" och sen drog budgivningen igång. Jag var tyvärr inte den enda som var sugen på ett av Aldo Londis pampigaste djur i serien Rimini Blu men att budgivningen slutade på 350 kr får ändå räknas som ett fynd för den brukar vara bra mycket dyrare än så.

En härlig dag med likasinnade, nya spännande loppisar och fina fynd. Perfekt uppvärmning inför sommarens och semesterns alla loppisar!

12 kommentarer:

 1. Visst är skålen från UE, vet inte modellnumret, men av just de här faten (askkopparna) finns två denna och den fyrkantiga, men många olika motiv! Snygg är den, synd bara på skadan, men priset var ju lågt så jag hade också köpt :-)

  Jag gillade även Arabiaburken, har ju en med jordgubbar som jag hittade i våras.

  SvaraRadera
 2. Trevliga fynd och jag förstår att du är nöjd med din auktions-oxe och att ha tålmodiga vänner! :)
  Har också en Arabia burk i skåpet, någonstans,,,

  SvaraRadera
 3. Jättefina fynd. Arabiaburken var ju ett kalaspris. Verkligen! Tjuren är fantastisk.

  SvaraRadera
 4. Jag fick det skallrat om tjuren igår och att du var den som gjorde dom bästa fynden :) Jag gillar plånboken jättemycket och jag anar att du gjorde ett fint fynd i den. Den klär dig :)

  SvaraRadera
 5. Och åh, vad spännande det var - höll andan under budgivningen på tjuren!

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig dag det låter som! Och härliga, härliga sommarloppisturer...det finns nästan inget lika ljuvligt :)

  SvaraRadera
 7. Låter som ni hade en riktigt mysig och fin dag. Härliga saker du kom över också. Jag hade gärna sett att Londis oxe hamnat hos mig. Hade inte haft något emot Arabia burken heller.
  Ser fram emot att se bilder från ditt nya boende snart också.

  SvaraRadera
 8. Fina fynd! Tjuren är en klassiker.
  Håller med om att vi är spända på bilder från nya lägenheten!

  SvaraRadera
 9. Alltid lika kul att loppa med likasinnade! Älskar fortfarande din lilla brosch.... :-)

  SvaraRadera
 10. Härlig fynd du ha hittat! Burken var ju kul att se med tanke på att jag hittade en liknande i stugan.

  SvaraRadera
 11. Tjuren var ju väldigt fin! Roslagen bjuder på en hel del! Stringhyllan hade jag gärna slagit till på!

  SvaraRadera
 12. Fina fynd! Tjuren var riktigt snygg och väl värd varenda krona :) Fatet var också en riktig höjdare, skadan till trots :)

  SvaraRadera