11 juli 2012

Stringhyllan på plats!

Att få ordning i lägenheten (och dessutom måla om både här och där) har såklart tagit längre tid än jag trott, är väl en obotlig tidsoptimist. Men för några dagar sedan fick jag hjälp av snälla vänner att borra lite och då kom äntligen stringhyllan upp! (Har haft den sen förra sommaren, men av någon anledning kom den aldrig på plats i förra lägenheten.)

Min första tanke var att det kommer krävas en hel del saker för att fylla upp den, men ett par flyttkartonger senare så var det klart...

På översta hyllplanen står min samling blått glas av Bertil Vallien, en snygg teakljusstake och två gröna pjäser från Gefle.

På de understa hyllplanen cigarettbägare och fat från Upsala-Ekeby, hundarna Pricken och Terry från Gefle, rävmamma med unge och ekorre från Nittsjö, askfat med lejon från Gefle och askfat med vovve från Upsala-Ekeby. 

De två mellersta hyllplanen får ni se mer av här:

Fyra favoritvaser fick ett eget hyllplan, från vänster till höger: grön vas av okänt ursprung (kanske en billigare kundserie från Upsala-Ekeby), vas av Ewald Dahlskog för Bo Fajans, grön vas av Vicke Lindstrand för Upsala-Ekeby och till slut ännu en vas av okänt ursprung (eventuellt även denna en billig kundserie från Upsala-Ekeby).

Vaserna har fått sällskap av ugglorna Burr och Kisa av Edward Lindahl för Gustavsberg och i mitten finns det plats för den tredje (Klot) om han skulle vilja ansluta till samlingen.

Ett helt hyllplan med blå saker från Rörstrand. Vasen lägst till vänster och det stora fatet har inga namn, de två ljusstakarna framför tillhör en serie julgåvor som gjordes åt företaget Lasco. Det lilla fatet tillhör serien Måne och skålen och de tre vaserna till höger är delar i serien Ritzi (som jag gärna skulle vilja ha fler delar i.)

24 kommentarer:

 1. Wow det är ju så fantastiskt snyggt!

  SvaraRadera
 2. Otroligt fina saker du har samlat! Jag håller med, det tar tid att få sina saker på plats när man byter boende.
  Hälsningar,
  Kristina

  SvaraRadera
 3. Du har det väldigt fint i din stringhylla :)

  //Therese

  SvaraRadera
 4. Det tar sig sa mordbrännaren! Kommer bli toppen det här :-)

  SvaraRadera
 5. Snyggt, snyggt, snyggt! Älskar räven...och alla gröna alster så klart :)

  SvaraRadera
 6. Vad kul att se! Vill också ha en Stringhylla men har inte kommit över någon fin ännu. Ser en hel som vi har gemensamt! Måste betyda att vi har bra smak! Trevlig sommar!

  SvaraRadera
 7. Oj, vad mycket snyggt det finns på dina hyllor!

  SvaraRadera
 8. Blev ju jättefint det där. Tycker jag har ständiga problem att fylla alla mina stringhyllor snyggt och vacklar jämt mellan prunkande och sparsmakat ;)

  SvaraRadera
 9. Godis för ögonen och själen!
  Mimmi

  SvaraRadera
 10. Du har ju fått till det riktigt bra, men gissar att det kommer att flyttas runt och bytas ut allt eftersom. Så är det hos mig i alla fall. Man letar efter en perfekt kombination, och det har jag inte fått till än.

  SvaraRadera
 11. Jätteläckra saker och snyggt uppställt!

  Blir ju med tiden att man byter ut en del och flyttar om en del saker. Det tar ju tid att komma iordning, vet själv hur det är.

  Men du börjar få till det bra i stringhyllan iallafall.

  Hoppas du får en fin sommar och hittar många härliga fynd!

  SvaraRadera
 12. Oj så mycket fina saker du har på din hylla!! Ugglorna var ju grymt söta:)

  SvaraRadera
 13. Snyggt ljusstaken är underbar!

  SvaraRadera
 14. Det blev jättebra men med tanke på hur fina saker du brukar köpa och visa på din blogg är jag inte alls förvånad :-)

  SvaraRadera
 15. Vad snyggt det blev, utgår från att du är nöjd med resultatet!

  SvaraRadera
 16. Tjusigt.
  Jag har ett litet Ritzifat till dig.

  SvaraRadera
 17. Kul att se, du håller på att komma tillrätta. Kram

  SvaraRadera
 18. Du är så himla bra på inredning! Samstämt men också spännande. Mina ögon glider hela tiden till den underbara Nittsjöräven med unge. Galet fin!

  SvaraRadera
 19. Herre guuud vad snyggt! Love it! Härlig färger, underbar hylla och fina prylar. Gillar verkligen rävmamman, men jag hade nog faktiskt missat att hon var så stor. Du har visat dem tidigare men jag trodde nog att de var mycket mindre. Sjukt snygga är de i alla fall! :)

  SvaraRadera
 20. Så pænt! Virkelig lækker form- og farvesammensætning!

  SvaraRadera