22 juni 2011

Burk till kakbaket


Det har blivit lite av en tradition för mig att baka när jag har semester, kan man göra något mysigare en regnig dag? Oftast blir det kanelbullar men efter att ha följt Kerstins bravader så är jag snarare sugen på att prova några olika sorters småkakor. Och nu har jag hittat den perfekta kakburken, helt i mina färger. Och eftersom den är tredelad så får det väl bli minst tre olika sorter i alla fall.
Burken är charmigt sliten och tydligt märkt, designad av Lars Lallerstedt för J H Fabrikerna i Sävsjö.

Lars Lallerstedt är en av de svenska pionjärerna inom industridesign och han har varit verksam inom en rad områden; designkoncept för ladugårdsanläggningar för Alfa Laval, medicinsk apparatur, hushållsprodukter, hifi-system, telefoner, radio- och telekom­mu­nika­tionsutrustning, öppna spisar m m.
Han var en av dem som byggde upp utbildningen i industridesign vid Konstfack där han arbetade som lärare från 1976. År 1999-2003 var han rektor för Konstfack.
Och ja, han är bror till kocken Erik Lallerstedt.

10 kommentarer:

 1. Åh, vilken härlig färgkombination! Jag ska skriva en massa recept på kakorna på bloggen när jag får ork. Fortfarande helt utmattad efter allt kakbak...

  SvaraRadera
 2. SSSnnnygggt! Har du semester nu?

  SvaraRadera
 3. Väldigt fina burkar i snygga färger. Lustigt nog satt jag precis och knåpade ihop ett inlägg om en fröautomat från JH Fabrikerna som jag hittade igår. Jag satt och tänkte på dom fina burkarna, Trietterna, som dom producerat. Sammanträffande.

  SvaraRadera
 4. Wow, helt klart bland de snyggare kakburkarna jag sett. Är den köpt på loppis eller i antikbutik? Nästan för snygg för att hittas på loppis :) Och helt perfekta färger. Har inte sett den kombinationen tidigare.
  Fin presentation i Hus & Hem förresten! :)

  SvaraRadera
 5. Så snygg, blir säkert jättegoda kakor.

  SvaraRadera
 6. Jättefin! Kakorna kommer smaka ännu bättre om de får ligga i de burkarna! :o)

  SvaraRadera
 7. Idag verkar vara en perfekt dag för trippelbak :)

  SvaraRadera
 8. Du är ju ett riktigt fyndproffs!! Vilka underbara burkar, jag har aldrig sett dem i de färgerna - Ursnygga. Jag förstår att de triggar kakbakslusten.

  SvaraRadera
 9. Kerstin - jag kan bara hålla med! Och jag ser fram emot alla dina recept, men börjar nog med det på Jitterbugg som redan ligger ute. :) En gammal favorit som jag inte ätit på många år.

  Gila - inte riktigt än, men bara en vecka kvar...!

  AL - ja, ett roligt sammanträffande! Gillade din fröautomat!

  Loppistan - den här är nog nästan för fin för att fyndas på loppis. ;) Jag hittade den på Tradera! Och den hade precis de färgerna jag var ute efter.
  Tack - och detsamma! Härlig bild de valt från din blogg!

  Randiga Tråden - tach, och det hoppas jag också! :)

  SH-M - tack! :)

  Marie - ja, det tror jag också! :)

  La Mome - usch ja, på gott och ont. ;)

  Annette - tack, och vad roligt att se att du är tillbaka! :)

  SvaraRadera