15 juni 2011

Läckra lampfoten för Lasco


I oktober förra året gjorde jag ett inlägg om sakerna som stod på byrån i hallen då, däribland två ljusstakar från Rörstrand som gjordes som julgåvor åt företaget Lasco. Utöver ljusstaken tillverkades även skålar och en lampfot i samma stil och nu är även lampfoten min!
Hittade den på Tradera nyligen och vann budgivningen billigt, kanske har inte så många andra fått upp ögonen för den här kundserien? Jag tycker i alla fall att den är väldigt läcker med de trekantiga formerna, de enkla linjerna i dekoren och den snygga blågrå färgen.
Så nu återstår bara det eviga problemet med att hitta en bra lampskärm...

12 kommentarer:

 1. Oh, den var snygg. Den blå färgen var verkligen snygg. Köp lapskärm i snygg form på loppis och klä om själv. Det är inte så svårt tror jag :) Har tom sett skitsnygga lampskärmar gjorda av servetter limmade på lite tjockare papper. Eller så klär du den helt sonika med plastband, det kan inte heller var så svårt... Och nix, jag har inte provat själv :) än...köpte min första lampskärm igår så jag ska snart göra en.

  SvaraRadera
 2. Skitsnygg! Att hitta lampskärm är det ständiga problemet! Jag har två lampor som saknar skärm nu...

  SvaraRadera
 3. Lampskärmen bör väl vara trekantig den också, och det förvärrar skaffandet av en sådan - om du inte vill löda/svetsa ihop en själv av metallpinnar. Eller om du känner någon som kan och vill.

  SvaraRadera
 4. Lampfoten är jättesnygg men som du säger så är det supersvårt att hitta en snygg lampskärm. Jag tycker inte att det är särskilt lätt att göra en riktigt snygg lampskärm själv. Det funkar om man vill ha en lantlig stil men en retroskärm gör man inte så lätt själv. Jag håller hela tiden ögonen öppna för att hitta snygga lampskärmar men det är inte lätt.

  SvaraRadera
 5. den ska väl allt ha en hög, toppig, smal veckad 50-talsskärm? jag har en hop sådana, men inga lampfötter. skulle du inte flytta till malmö i höst? då kan du komma på lampskärms-letning hos mig!

  SvaraRadera
 6. Ohh så snygg, älskar den trekantiga formen!

  SvaraRadera
 7. Tack alla snälla! :) Får se om jag vågar mig på att göra en egen lampskärm, annars kommer jag gärna och hälsar på hos Allt det gamla goda i höst! :)

  SvaraRadera
 8. Den lampfoten var ju riktigt läcker! Både i färg och form! /ClinensLjuvaFemtiotal

  SvaraRadera