17 juni 2011

Scherzo x3 (men bara en ny)

När den här gruppen dök upp på Tradera så kliade det i fingrarna! Det var förvisso bara en av de tre delarna som jag inte hade sen tidigare, men vill man väldigt gärna komplettera sin samling så... Och jag kan stå ut med att ha ett par dubletter, antingen om katterna skulle ha sönder någon del eller om det är någon annan som fått upp ögonen för Scherzo och vill byta till sig delar. (Lite intressant är att även dessa tre är märkta 641 precis som alla de andra lila jag har, tillverkades Scherzo i lila bara första halvåret 1964?)


Den nya delen är nr 3, en cigarettbägare. Så nu saknar jag bara tre vaser i serien med nummer 5, 7 och 8. Bilder på de andra delarna jag har och mer info om Scherzo hittar ni här.

10 kommentarer:

 1. Grattis till del 3! :) Du får väl sälja de två andra delarna separat igen på Tradera. Finns nog goda chanser att få bra med pengar för dem.

  SvaraRadera
 2. Det tar sig! Ser fram mot när vi ska fynda i Täby i sommar :-)

  SvaraRadera
 3. Å - ser man på! Då stryker jag trean ur minneslistan.
  Eftersom de är så ovanliga så kan de inte ha gjorts så länge. Om du har kontakt med den andre som brukar bjuda emot så kanske hon/han kan kolla på sina om de är märkta likadant. Och dyker det upp fler delar som du redan har så kan du fråga om märkningen på dessa också. Om alla har 641 så är väl chansen ganska stor att de bara gjordes då.

  SvaraRadera
 4. En möjligen intressant detalj är att min variant (den gröna som heter Oliv) inte alls har någon märkning i botten förutom Rörstrand. Lite märkligt, tycker jag. Den vita har märkning. Bruna vet jag inget om.

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Jesper från Jönköping här:)
  Som du vet så samlar jag ju också på Scherzo, både den blå lila och den vita.

  Jag har bla. nr. 8 i den blå lila serien och den är märkt med 632, så den tillverkades tydligen under sista halvåret 1963 också.
  Men samma vas nr. 8 i den vita serien är märkt med 641 så.

  Finns det någon mer som samlar på Scherzo och aknske vill byta några dubletter eller så, så hör gärna av er här.

  SvaraRadera
 6. Vad fina....färgen är så läcker, du har verkligen små diversesamlingar, lite mer allround än vad jag är. Blir det Blekinge nåt i sommar? Jag kommer vara i Norge två veckor så det är lite glest med blogg-besök just nu.

  SvaraRadera
 7. Jag kommer absolut hålla ögonen öppna på sommarloppisarna!

  SvaraRadera
 8. ordningsfrun - ja, ska bara orka ta mig för att göra det också. ;) Bruna är också märkt, men jag hittade nyligen en grå som gjorts som företagsgåva! Ska visa den här snart. :)

  Gila - jag med! Hoppas vi storfyndar där båda två!

  form55 - ja, har fått kontakt med två andra samlare än så länge. Jag som trodde att jag var den enda... :)

  Jesper - hej igen! :) Jag är väldigt avundsjuk på din 8:a, jätteintressant att den är märkt 632!

  Cinna - ja, jag har ju inte lyckats välja bara en sak att samla på än så jag har snarare lägenheten full med en massa småsamlingar. :) Det blir en tur till Blekinge i mitten av juli tror jag. Hoppas att du hittar mycket fint i Norge! (Figgjo och Stavangerflint har ju gjort vansinnigt mycket snygga saker!)

  Ulrika - det tackar jag för! :)

  SvaraRadera
 9. En grå scherzo? Det måste du ju visa upp - jag är jättenyfiken!

  Jag har för övrigt bestämt mig för att sälja mina två svarta/gröna delar av California. Om du är intresserad av att köpa eller byta så skriv en rad på min mail. Jag finns i Sthlm 5 och 7 juli, så om du vill kan det lösas utan frakt.

  SvaraRadera
 10. Ska fota den imorgon så det kommer upp bilder här sen! :)
  Och jag är klart sugen, mailar dig direkt! :)

  SvaraRadera