23 juni 2011

Smyckar mig med Rörstrand



För ett tag sedan budade jag hem det här vackra setet med örhängen och brosch från Rörstrand. Asken de ligger i är tydligt märkt Rörstrand och CHS så det är alltså Carl-Harry Stålhane som ligger bakom. Och att de är framtagna till H55 råder det väl inte heller några tvivel om.

Smyckena har en underbart turkosblå färg men är tyvär krackelerade, trots att det i annonsen stod att de var i utmärkt skick. Men jag vann i alla fall budgivningen till ett ganska lågt pris så jag är inte så bitter... Fina är de ändå och jag hoppas att jag ska våga använda dem någon gång, varför inte imorgon när det är midsommar och allt?

10 kommentarer:

  1. Kör på de är jättefina passar bra imorgon.

    SvaraRadera
  2. Fantastiska! Jag tycker faktiskt att det var vackert med det krackelerade.

    SvaraRadera
  3. Dessa brukar alltid gå över 200 kr när det står H55 i rubriken. Jag hade tänkt att hitta dem billigare, men det har inte lyckats än. Grattis!

    SvaraRadera
  4. Wow! H55-smycken. Visste jag inte att det fanns. Underbar färg. Bär dem!

    SvaraRadera
  5. Oj vad snygga! Det är väl klart att du ska bära dessa vackra smycken :)

    SvaraRadera
  6. Ooh la la. Jag hade lätt pröjsat 200 för de där. Grattis till fint fynd

    SvaraRadera
  7. Vackra, och våga ha dom på dig dom kommer att passa dig finfint! GLAD MIDSOMMAR!

    SvaraRadera
  8. Tack alla, tyvärr fick de inte komma ut och lufta sig på midsommarafton eftersom valet föll på en lila klänning. Men de ska användas, det lovar jag! :)

    SvaraRadera
  9. Jag trodde det var en keramiktavla först, haha! jättefina var dom, turkost är ju så fint! Men du, jag trodde att krakereringen skulle vara där, är du säker på att det är "sönder"? Jag har endel föremål där dessa krackeleringar finns, men jag var helt säker på att det skulle vara så, för det passade liksom. :)

    SvaraRadera
  10. Hej Porslinan! Jag ser att min kommentar är lite sent påtänkt men kan ändå inte avstå:
    Att låta glasyren krackelera i ugnen var väldigt modernt inom både internationell och svensk keramik på 1950-talet, med förebild i den klassiska medeltida kinesiska keramiken. Det är en effekt som ger färgen djup och variation. Det måste bli slut på gnället kring krackelyren...Gratulerar dig alltså till ett gäng suveränt väl bibehållna keramiksmycken!

    SvaraRadera