20 februari 2011

Antikmässan i Älvsjö (och mer Sparaxis)

Igår åkte jag till Älvsjö för att besöka Antikmässan där för första gången. Jag fick jättetrevligt sällskap av Gila och vi gick fram och tillbaka i gångarna och tittade på allt fint i flera timmar tills vi var helt matta. Här kommer en liten bildkavalkad på en del av allt vackert vi såg. (Efter ett tag var jag dock så uppspelt så jag glömde att använda kameran helt, men fler inspirerande bilder finns hos femtiotalsjakten - här och här.)Hittade inte en enda liten Scherzo-vas på hela mässan, men däremot en väldigt fin Sparaxis-kanna. Är dock glad att jag redan fyndat en sån kanna (för 100kr + frakt) för annars hade det blivit en dyr historia... Men det blev mer Sparaxis!
 Underbart snälla Gila gav mig sin cigarettbägare (del 2 i serien) och i Utsigtens monter träffade jag både en gammal klasskompis som jag inte träffat sen vi tog studenten och hittade det mellanstora fatet (del 4 i serien).
Så här kommer en uppdaterad bild på hela samlingen!

Antikmässan är avklarad, nu ser jag fram emot Retromässan 12-13 mars, Antik & Kuriosamässan 25-27 mars och Megaloppis i Solnahallen 30 april-1 maj.


8 kommentarer:

 1. Tack själv, det var roligt att ses gå med någon som är lika intresserad av retroprylar som en själv! På återseende :-)

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint. Du kan väl komma med den 26 mars på Kistamässan, det skulle vara så kul att träffas igen.

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint! Jag missade tyvärr mässan (och kommer missa den i Kista) men hoppas kunna gå på Retromässan. Och eftersom jag aldrig varit på Megaloppis måste det väl vara dax i april :) Tack i alla fall för uppdateringen.

  SvaraRadera
 4. Å så fina saker - där skulle man ha varit! Fast jag antar att prisnivån inte direkt var låg...

  Och stort grattis till den utökade Sparaxissamlingen! Är det något som du saknar nu?

  SvaraRadera
 5. Kul att du hittade något. Nu kommer jag för alltid veta vad Sparaxis är för nåt! :-) På bilderna verkar det som om det fanns mycket intressant!

  SvaraRadera
 6. Gila - absolut, det blir en loppisrunda i Sumpan snart! :)

  Randiga Tråden - bokar in den 26 mars i kalendern! :)

  Loppistan - jag vet, man kunde knappt ta in allt snyggt som fans där. Jag måste erkänna att jag blivit mäss-biten och kommer nog försöka gå på så många som möjligt i vår! Vore jättekul om vi kunde ses och gå tillsammans på någon.

  form55 - ja, och då har jag ändå bara fotat en bråkdel av allt fint. Mot slutet var man helt vimmelkantig av alla intryck! Och priserna var såklart ganska höga men det fanns en del prisvärda saker där.
  Saknar fortfarande det största fatet och de två hänkelvaserna.

  Ulrika - vad bra, Sparaxis borde alla känna till tycker jag. ;)

  SvaraRadera
 7. Jag har länkat till ditt inlägg i mitt andra inlägg från mässan. Kul att vi plåtat helt olika saker!

  SvaraRadera
 8. Tack Eli, vad roligt! Och med tanke på hur mycket fint det fanns där så är det ändå inte så konstigt att vi hittat olika saker att fota. :)

  SvaraRadera