5 februari 2011

Kan det vara Reijmyre?

Igår tog jag en runda efter jobbet, hann inte med så många ställen och inte blev det många köp heller. Det var bara Stockholms Stadsmissions butik på Kungsholmen som levererade den här gången. Där hittade jag de här tre vackra glasen. De måste ha stått där länge för de var fulla med damm och nedsatta från 40kr till 10kr styck, jag har konstigt nog aldrig sett dom förut. Men nu var det inget snack, de skulle följa med mig hem!


Ett av glasen har rester efter en rund etikett och med tanke på att de har olika tjocklek och lite olika bottnar så gissar jag att de är handgjorda. Får lite Reijmyre-vibbar men jag är en glad amatör på glasområdet så jag har egentligen ingen aning. Någon av er läsare som kan hjälpa mig?

6 kommentarer:

 1. Jag tycker att det ser ut som att kanten i mynningen är tjockare än glast lite längre ned. I så fall är det inte Reimyre. Jag vet att Surte glasbruk gjorde många glas med denna "säkerhetskant" som de kallar det. Den kommer till av att en eldslåga skär av glaset till rätt höjd.

  SvaraRadera
 2. Jag har snappsglas som är kusligt lik dessa. Fast mina är gråa. Och de kommer i alla fall från Skruf. Men en rund etikett stämmer i och för sig bättre på Reijmyre. Hoppas du får ett säkrare tips av någon annan :)

  SvaraRadera
 3. form55 - det stämmer bra att kanten upptil är lite tjockare. Ska googla Surte glasbruk och se vad jag hittar - tack för tipset!

  Loppistan - Skruf kan också vara ett alternativ, nu har jag lite mer att gå på. :)

  SvaraRadera
 4. De är jättesnygga! Jag fyndade fyra stycken (som jag tror är likadana) på en loppis i December.
  Jag vet inte heller var de kommer ifrån, men de är sköna att hålla i och väldigt goda att dricka bubbelvatten ur!
  Ska bli kul att se om du får något napp på varifrån de kommer. Mina hade ingen märkning.

  SvaraRadera
 5. Tack Brittmari och Annette! Jag håller med om att de är väldigt goda att dricka ur! :)

  SvaraRadera