8 februari 2011

Westmans kryddburkar, plötsligt en samling...

Utbudet på loppisar och second hand-butiker har varit rätt trist den senaste tiden och inte ens på Tradera hittar jag något roligt att buda på. Det kliar i fyndfingrarna och då är det bara att försöka hitta nya vägar! Testade att surfa in på Blocket på lunchen igår och gjorde en sökning på Rörstrand. Det var inte många annonser som kom upp och inget föll mig i smaken. Förrän jag kom till en annons med bilder på olika möbler och en lång lista på saker som var till salu. Längst ner stod det "Fem kryddburkar från Rörstrand" och jag blev såklart lite nyfiken. Ringde säljaren som beskrev burkarna och jag tog ett snabbt beslut och sa att jag ville köpa dom. Det blev en långpromenad efter jobbet till säljarens lägenhet och det var det väl värt, titta så fina de är:Burkarna är som sagt från Rörstrand, formgivna av Marianne Westman, och mina är den lite större varianten av de som finns i den här serien. Så från att inte ha en enda krybburk av Westman så har jag plötsligt fem! (Dragon, Kyndel, Körvel, Salvia och Sellerisalt.) Och jag kan förstå att Porslin och nostalgi och form55 samlar på Westmans burkar, de är så härliga och jag blir glad varje gång jag går förbi och ser dem på kökshyllan.

9 kommentarer:

 1. Så snygga! Väldigt behaglig färgställning, passar i vilket kök som helst liksom. Det var riktigt bra fyndat må jag säga. Inget ont (loppistork) som inte för något gott med sig helt enkelt :)

  SvaraRadera
 2. Grattis till ditt nya inköp!
  Burkarna är superfina.
  Vi har Paprika, Kyndel, Salvia och Timjan i samma modell som din.

  SvaraRadera
 3. Oj snyggt! De passar bra på hyllan!

  SvaraRadera
 4. Vilket fynd! Jag samlar ju på dessa också och har följande av den större modellen: Nejlikor, Dragon, Kardemumma, 4kryddor och Sellerisalt.
  http://jjform55.blogspot.com/2010/09/rorstrand-blasvarta-kryddburkar.html

  SvaraRadera
 5. Ja, man får passa sig för rätt som det är man en samlare:) men det är härligt och kryddburkarna är helt ljuvliga!

  SvaraRadera
 6. Tack alla för era fina kommentarer! :)
  Det kändes verkligen som en storvinst att hitta så många fina brukar på en gång.

  Lybtar - ojojoj, så jag har några som ni inte har...? ;)

  form55 - tack för tipset om ditt inlägg! Väldigt kul att få veta lite mer om burkarna.

  Cinna - eller hur! Men jag tror inte jag kommer leta så aktivt efter fler delar, är ganska nöjd med de här fem.

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du plötsligt "blivit" med en samling!

  SvaraRadera