2 februari 2011

Coronell? Eller Hans-Agne Jakobsson? Eller...?

I lördags fick jag syn på en taklampa i koppar som jag inte kunde låta bli att köpa med mig hem, den är så härlig! Vet inte riktigt var jag ska få den att passa in än, men det löser sig nog...

Den har ingen etikett eller märkning, men kontakten skvallrar om att den har ett antal år på nacken. (Måste koppla in en jordad kontakt så jag kan använda den.) Min första gissning är att den skulle kunna komma från Coronell, eller kanske vara formgiven av Hans-Agne Jakobsson.
Har surfat runt lite och hos Wanjas Varjehanda hittade jag ett inlägg om dessa kopparlampor med prismor. Dock finns inte min variant med bland de som tas upp här.

Letar lite till och hittar en Tradera-annons med "min" lampa där det står att det är Hans-Agne som ligger bakom. Sen är väl sällan Tradera-annonser så särskilt tillförlitliga, men den visar i alla fall att lampan verkar vara värd mer än jag betalade för den och det är ju alltid en trevlig bonus.

Än så länge är alltså lampans ursprung ett litet mysterium för mig, men Vivaldi har gett "tassen upp" och tycker att vi behåller den.

5 kommentarer:

 1. Tyvärr är urprungert okänt för mig men det verkar som om den typen av lampor blir mer och mer populär, GRATTIS!

  SvaraRadera
 2. Grattis till en kul lampa. Vivaldi är verkligen söt. Brittmari

  SvaraRadera
 3. Tack alla tre! :)

  Brittmari - Vivaldi älskar den fina kudden jag köpte av dig! Han ligger alltid och lutar sig mot den när han tar sin eftermiddagslur. :)

  SvaraRadera
 4. hej! jag letade lampor på google o råkade se den här,har du kvar den?i så fall är den till salu? jag har en likadan fast vägglampa och det hade varit häftigt att komplettera med den =)

  SvaraRadera