22 februari 2011

Är det en California-skål?


För ett tag sedan fyndade jag den här skålen på Tradera. Den är märkt Rörstrand i botten och påminner väldigt mycket om skålen i California-serien som har modellbeteckningen SEK. Men jag har aldrig sett en California-del i den här djupt blå färgen förut. Kan det vara så att California gjordes i även den här färgen?

9 kommentarer:

 1. Ja. SEK är ju en modell i California-serien, så per definition är det ju då California...vilken glasyr den har spelar inte någon större roll...

  Även om man återanvänder modeller så är det mest till bruksporslinet tror jag...

  SvaraRadera
 2. Har aldrig sett den tidigare, men visst måste det vara en California. Vilket fynd! Jag gillar verkligen den blå färgen.

  SvaraRadera
 3. Tack för de fina orden, mycket trevlig blogg du har själv! Jag kan dock inte säga något om huruvida det är California eller inte.
  Jag har länkat dig i alla fall, välkommen in och kommentera också! Jag har bara bloggat i en vecka drygt..

  SvaraRadera
 4. Hej - har ingen kommentar just till den snygga skalen men tackar för papekandet om servisens ursprung som du lämnade pa min sida. I samma kokbok finns en rad andra foto där svenska serviser förekommer, sa jag borde ha anat...Hur som helst, kul att du hittat bloggen!

  SvaraRadera
 5. Ser ju verklligen ut som en California.
  Har ett fat/tallrik rött och grått om det är något du skulle vilja ha. Mint condition. Har faktiskt inte fått min skål:( Men jag fick ett brev från Schenker i dag med en trisslott för att min leverans tog mer än 6 dagar. Vet inte om de menade de jag skickade till dig eller det du skickat till mig..

  SvaraRadera
 6. Måste tillägga att jag vann 25pix

  SvaraRadera
 7. Herr Movarp - tack för bekräftelsen! Jag är ju svag för just den här blå färgen så det vore kul att veta om alla delar i serien gjorts med den här glasyren. Men det lär väl inte ens Rörstrand själva veta... :)

  ordningsfrun - tack! Jag är själv väldigt förtjust i just den här blå, samma blå som Blue Pot och Blå eld.

  Allt det gamla goda - har länkat dig med, gillar verkligen din blogg!

  e-loppis - Bellis är en favorit hos mig så jag kunde inte låta bli. ;) Men jag är glad att jag hittade till din blogg, den ligger med i min länklista!

  Lybtar - tack för tanken, men jag hade egentligen tänkt att bara samla på de grön/svarta och turkos/svarta delarna. Det börjar bli fullt i köksskåp och förråd hemma...
  Såg att Schenker skickat en brev-påminnelse till dig igår så nu hoppas jag verkligen att du kan hämta ut den! Och grattis till vinsten! ;)

  SvaraRadera
 8. Jag har en California-ljusstake i samma mörkblå färg.

  SvaraRadera
 9. Anonym - kul att höra! Jag har ju hittat en sejdel i samma blå nu också. Undrar hur många olika färger Calfornia gjorts i egentligen...

  SvaraRadera