25 februari 2011

Lite smått och gott från bokrean

Igår besökte jag Hedengrens bokhandel efter jobbet, en riktig guldgruva där de nu har 40% rabatt på alla svenska böcker. Tyvärr hade Ulrika med bloggen Leta retro norpat åt sig sista exet av "Upsala-Ekeby keramik: Porträtt av fem konstnärer" men jag hittade ett par andra böcker som jag slog till på:"Tusenkonstnären Stig Lindberg" av Gisela Eronn känns som ett måste i retroälskarnas bokhylla, och snygg är den också!

Och så "Skawonius som formgivare i konstindustrin" av Märta Holkers. Fick upp ett uppslag med hans fina smöraskar för Karlskrona Porslinsfabrik när jag bläddrade i den och då var jag bara tvungen att köpa den! (Jag har själv den svarta smörasken som ni ser här, och här är Loppistans fina med Bellis-mönster.)

6 kommentarer:

 1. Jag var också lite sugen på tusenkonstnären men den fanns inte på den bokhandel jag var inne på,fick bli Gustavsbergs boken.
  Och visst är böckerna snygga. Jag är lite sugen på en snygg hylla Typ string med tidningshyllor som man kan ha alla sina fina böcker på.

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag sugen på Skawonius, den har jag inte hittat tidigare! Attans att man ska bo på annan ort!

  SvaraRadera
 3. Skawoniusboken har jag inte sett ute. SL-boken har jag haft ett tag och den har jag tittat i mååånga gånger!

  SvaraRadera
 4. Movarp: Skawonius finns på bokus.se
  Fina böcker du köpt Trillivippa!

  SvaraRadera
 5. Det gäller att vara lite snabb.... ;-)

  Jag höll i Skawonius oxå men det blev lite mycket pengar....

  SvaraRadera
 6. Fynd Dagboken - Det finns ju så många bra böcker så man kan inte köpa alla på en gång... Men jag håller med dig om String-hyllan! Budade på en sån med tidningshyllor på Tradera för inte så länge sen men tappade den i sista sekund. :(

  Herr Movarp och form55 - den är liten men naggande god! Slukade hela i ett svep och blev väldigt imponerad över allt fint han gjort (scenografier, vaxdukar, tapeter - you name it!).

  Gila - tack! Och bra tips om Bokus, alla borde köpa Skawonius-boken! ;)

  Ulrika - helt sant! Det är som på loppisar, den som är snabbast får välja och vraka, de andra får ta det som blir över. ;) Men jag är glad att du lämnade Skawonius-boken till mig.

  SvaraRadera