9 november 2010

Några fynd som förgyller en tråkig tisdag

Att fynda vackra saker gör mig alltid glad och idag är jag väldigt nöjd med mina inköp!

Den är kanske inte lika söt som Loppistans med Bellis-mönster, men med den här fräcka formen tycker jag att den är riktigt läcker bara i högblank svart glasyr med matta vita kanter. Den snygga smörasken kommer från Karlskrona Porslinsfabrik, eftersom även Upsala Ekeby står med i loggan antar jag att den är tillverkad någon gång 1942-68 men mer än så vet jag tyvärr inte.

Edit: Hos Femtiotalsjakten hittade jag min smörask i ett inlägg om Karlskronas porslin! Den är tydligen av modell 462 och formgiven av Sven Erik Skawonius som var konstnärlig ledare i Upsala-Ekeby-koncernen 1953-58 och 1963-66.


De här söta små faten skäms jag nästan lite för att visa upp. Så sent som igår pratade jag i telefon med mamma och hon frågade om jag var intresserad av fler Reffla-saker, mitt svar var "absolut, men bara i rött". Och det höll ända till idag när jag föll för de här, de har ju faktiskt en väldigt fin grön färg... Och det tog inte så lång tid att hitta en plats till dem, ett under min lilla framodlade orkidé (planterad i ett snapsglas från Reijmyre) och ett under en söt liten blomdusch som läcker lite. Reffla-faten kommer från Gullaskruf och är formgivna av Arthur Percy.

Och så har jag äntligen fått min revansch! Idag hittade jag en Eden-kopp från Rörstrand, förvisso dyrare än 15kr men med fat!! Så nu vet jag vad jag ska dricka kaffe ur i helgen!

4 kommentarer:

 1. Smörasken är så snygg - vilket fynd! Och jag älskar refflafaten. De funkar till allt! Det var onekligen din dag idag :)

  SvaraRadera
 2. Håller med, smörasken är riktigt snygg! Grattis till Eden-koppen :)

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk fynddag du hade :)
  Jo, så är det ju, man ska inte vara sämre än att man kan ändra sig! De gröna refflafaten hade ju sin plats klar :)

  Edenkoppen är suverän, jag är säker på att kaffet kommer att smaka underbart!

  SvaraRadera
 4. Min mamma ringde mig idag, lagom skadeglad över att hon sett några gröna Reffla-lyktor för bara 2kr styck som hon minsann inte köpt eftersom jag sagt att jag bara ville ha röda - så kan det gå!

  SvaraRadera