12 november 2010

Lite smått och blått

Precis som rubriken säger så blev det lite smått och blått hos Myrorna tidigare i veckan. Den bulliga kannan kommer från Gefle Porslinsfabrik och tillhör servisen Atos som tillverkades 1966-74. Jag stod en lång stund och bara höll i den och försökte komma på vad jag skulle ha den till (för att försvara ett köp), och till slut kom jag på att jag faktiskt inte har någon glöggkanna! Så nu måste jag bara hitta matchande glöggmuggar.

Och så hittade jag ytterligare två Gabriel-fåglar till min lilla samling, i en härlig blå glasyr som påminner lite om min mystiska Terra-vas. När jag kom hem upptäckte jag dock att den ena fågeln är till små julgransljus och den andra till vanliga stearinljus, ser ju lite knepigt ut bredvid varandra så de får helt enkelt bara vara prydnader utan ljus.

3 kommentarer:

 1. Atos är snygg, men jag undrar behöver man försvara ett sådant köp? man kan ju inte bara lämna kvar saker hur som helsti affärer. Det är mitt försvar :)

  SvaraRadera
 2. Atos är väldigt snygg! Den blir en bra glöggkanna. Visst är det halva nöjet att stå på loppisen och "hitta på" användningsområden till det man vill ha.

  Innan jag såg fåglarna på din blogg hade jag ALDRIG sett en sån fågel - och nu ser jag såna på varje loppis - vad roligt det är när man plötsligt blir medveten om något - då ser man det överallt!

  SvaraRadera
 3. Lybtar - Huvudet på spiken! Nu vet jag vad jag ska tänka nästa gång jag står och tvekar! :)

  Annette - ja visst är det kul med alla spännande saker man hittar i andras bloggar! Ser du fåglarna i några ovanliga färger eller kanske med mönster så är jag nyfiken!

  SvaraRadera