7 november 2010

Retrodukning - middag och efterrätt

För ett tag sedan utmanade form55 alla som ville att komponera en retrodukning för en person idag och det är klart att jag vill vara med och göra det! (Men mest ser jag fram emot att titta på alla andras bidrag.) Så här kommer alltså några bilder på min dukning:


Efter lite funderande bestämde jag mig för att göra en dukning i härliga höstfärger. Från vänster till höger (på översta bilden) har vi en ugnsform, kanske fylld med en härlig rotfruktsgratäng, i serien Verdura från Rörstrand (formgiven av Marianne Westman?) som står på ett grytunderlägg i luffarslöjd som jag fick i present för ett antal år sedan. Sedan ett rödvinsglas, arvegods av okänt ursprung. En Safir-karott från Upsala Ekeby (formgiven av Göran Andersson) bryter av snyggt mot prydnadspumporna och blir en trevlig bordsprydnad. Sen har vi en såskarott, Primula från Gustavsberg (Stig Lindberg), en ljusstake av okänt ursprung och en liten äggkopp från Höganäs Keramiks serie Old Höganäs som här får vara en liten skål för flingsalt.

Som kuverttallrik har jag använt Rörstrands tallrik Druva, ovanpå den ligger tallriken California (Carl-Harry Stålhane) och överst en liten skål till sallad, Poäng från Upsala Ekeby (Hjördis Olfors).
Har fått komplettera med ett par nya saker, underlägget med retromönster kommer från Åhléns och besticken från Ikea.


När middagen dukats ut bjuds det på lite efterrätt i form av söta cupcakes, eller kanske sju sorters kakor? Dessa serveras på fatet Agda från Rörstrand (Christina Campbell) och plockas med den söta kaktången. Likörglaset är av okänt ursprung, den blå vasen kommer från tyska Jasba, kaffekoppen med fat är Höganäs Keramiks serie Old Höganäs.

Även här har jag valt att använda mig av en liten kuverttalrik, Old Höganäs. Ovanpå den en assiett i serien Mobile från Rörstrand (Olle Alberius) och en mockasked i nysilver, Gammelfransk. Underlägget i tyg är nytt och kommer från H&M Home.

Det här var alltså mitt bidrag till retrodukningarna, hoppas att ni gillade det!

10 kommentarer:

 1. Lyckade kombinationer tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Jag länkar från mina dukningsinlägg :) Är tallriksunderlägget i plast? Var det längesdan du köpte det? Jag är ute efter några snygga som är lätta att torka av nu när dottern snart ska flytta från barnstolen med bricka till vanlig stol vid köksbordet...

  SvaraRadera
 3. Åh, den översta dukningen är verkligen i min smak - så otroligt snyggt. Jag gillar blandningen av blått, gult och rött - och med verdura till!! Ser inbjudande ut!

  SvaraRadera
 4. Snyggt! För min del blev det en kafferepsdukning.

  SvaraRadera
 5. Härliga kombinationer! Behövs ingen mat då porslinet är så fint!

  //Stina

  http://stajnich.blogg.se

  SvaraRadera
 6. Stort tack för era fina kommentarer! :)

  Anna - ja, underlägget är i plast. Köpte det för en månad sen ungefär, fanns även i vitt.

  SvaraRadera
 7. Himla fina dukningar måste jag säga! En fröjd för ögat1

  SvaraRadera
 8. Verkligen fint. Tyvärr var ju vi nere i Karlskron så vi kunde inte duka denna gång. Men det kanske kommer fler tillfällen.
  Du har i alla fall gjort ett mycket fint inlägg.

  SvaraRadera
 9. Tack Cinna och Lybtar, vad snälla ni är! :)
  Får hoppas att det blir fler duknings-utmaningar framöver, jag vill gärna se en Westman-inspirerad hos er Lybtar. ;)

  SvaraRadera
 10. så snyggt det är, smaklig måltid.

  SvaraRadera