5 november 2010

Loppisfynd från Karlskrona, del 4

Här kommer den fjärde och sista fyndrapporten från min resa till Karlskrona. De här tre sakerna kommer faktiskt från den första loppmarknaden vi åkte till, en härlig bondgård fylld med möbler, prylar och kläder en bitt norr om Karlskrona. Tyvärr var det första jag hittade en fin bokhylla i teak som jag gärna ville ha men inte visste hur jag skulle kunna få med mig hem. Tappade hakan när jag såg prislappen - 60kr! Och när jag insett att det priset faktiskt stämde och att den inte hade några skador såg jag en lapp på väggen där det stod att de hade halva priset på allt utom julpynt! Så nu försöker jag lösa leveransproblemet...

Glas- och porslinsavdelningen var liten men naggande god, det första jag spanade in mig på var en söt liten mörkblå Gabriel-fågel. Och jag är glad att jag köpte den för igår åkte en av mina två svarta i golvet, så kan det gå när man delar lägenhet med två busiga katter! (Numer är fåglarna tryggt fastkletade med häftmassa.)

Glasugglan från Skrufs Glasbruk (formgiven av Lars Hellsten) och den molokna apan kunde jag inte låta bli - och hepp! så har man en samling. Allt började med katten till vänster, formgiven av Lisa Larsson för Royal Krona, som flyttade hem till mig för ett bra tag sen. Den lilla snigeln av okänt ursprung var ett lite onödigt köp, men den var så billig och söt så jag kunde inte låta bli. Och nu när de fått sällskap av vikingen, ugglan och apan känns det som att de hittat hem. Ett gäng sköna glasfigurer med attityd!

Det var allt från min helg i Karlskrona, men imorgon är det lördag och då är det loppisdags igen!

4 kommentarer:

 1. Vilka snygga bilder du tar! Din glasfigursamling är en rolig skara :)

  SvaraRadera
 2. Tack Annette! :) Har en bra kamera så den gör större delen av jobbet. Och så underlättar det att det är så snygga saker jag fotar också. ;)

  SvaraRadera
 3. Lisa Larson-katten är ju fantastisk! Och så fåglarna förstås :) Hittade en på Myrorna i Sundbyberg förra veckan (grå tror jag) men de ville ha 30 kronor och jag blev snål. Kanske finns kvar om du vill ha ännu en färg :)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! :) Får se om jag kan ta en tur till Sumpan i helgen!

  SvaraRadera