6 november 2010

Fyndat till jul och spännande strumpor

Min favoritloppis gör mig aldrig besviken! Idag tog jag en skön sovmorgon och strosade dit två timmar efter de öppnat, mest för att skänka lite gamla saker. Trodde inte att jag skulle hitta något när jag kom dit så sent men visst blev det några sköna fynd ändå!

Elljusstaken jag hade i fönstret i gästrummet gick sönder förra julen så när jag såg att de börjat sälja julpynt var jag tvungen att titta och se om jag hittade någon fin. Och jag hittade såklart inte bara en, utan två. Den i teak och mässing hamnar i gästrummet och den i svart smide med glashängen (känns lite Erik Höglund tycker jag) hamnar i sovrummet.

Två härliga assietter i vinrött från Upsala Ekeby (märkta SES 20, så det är alltså Sven Erik Skawonius som formgivit men hittar inget om dessa hos Grödinge?) och ännu en röd Reffla-ljuslykta från Gullaskruf. Konstigt nog är den här röda ljuslyktan lite ljusare röd än den jag köpte förra helgen - gjordes de i olika nyanser eller är någon av dom en kopia?

Mer Upsala Ekeby, en härlig väggplatta som heter Fågelbrun och mäter modiga 26x23,5cm. Den är formgiven av Göran Andersson och tillverkades 1962-63.

Det här måste ändå vara dagens roligaste och mest oväntade inköp. När jag stod i kön till kassan fick jag syn på den här fina lilla förpackningen och såg att den innehöll två lila spetsknästrumpor, för en tjuga kunde jag inte låta bli! Strumporna är tillverkade på Malmö Strumpfabrik som grundades 1926 av Kurt Levin (lite extra kul eftersom jag också heter Levin i efternamn). De här strumporna är tillverkade i crepenylon som kom på 50-talet som får mig att tro att de kan vara från den här tiden. Härliga är dom i alla fall, frågan är bara om man vågar använda dom någon gång.

2 kommentarer:

 1. Vilka fina fynd. och ytterligare en skruflykta :)

  Men väggplattan - oj, så underbar!!!

  Du skrev att du gillar fåglar. Jag är tokig i tuppar (det kanske jag skrivit?)
  I morgon ska jag ta bild på min väggplatta från Söholm :)
  ... och lite andra fynd som jag gjorde idag!

  SvaraRadera
 2. Mm, gillar min loppis - man vet aldrig vad man kan hitta där!

  Det var en riktigt söt väggplatta du hade! :)

  SvaraRadera