3 november 2010

Loppisfynd från Karlskrona, del 2

Den andra fyndrundans shopping kommer från Pingstkyrkans Secondhand Fyndhörnet som öppnat ny butik sen jag var nere sist. Tyvärr var det ganska utplockat, jag misstänker att Porslin och nostalgis släktingar hunnit före... Det första jag såg var en ljusstake i serien POP av Inger Persson. Tyvärr hade den ett väldigt stort nagg på ovansidan och de ville ändå ha 90kr för den så det blev inget köp.

Men några små fynd blev det ändå! Hittade en trave assietter i Old Höganäs från Höganäs Keramik i den härliga blå färgen och valde ut de fyra finaste.

Och så blev det ännu en ljuslykta från Skrufs Glasbruk, så från att inte ha haft några alls innan helgen har jag helt plötsligt fyra. Ännu en sak jag samlar på antar jag, blir inte förvånad.


Sen hittade jag en söt liten röd Reffla-ljuslykta från Gullaskruf. Alla säger att de är så vanliga men det här är faktiskt den första jag sett. Och jag har fått för mig att jag behöver lite fler röda ljuslyktor till jul så den här passar perfekt!

Föresten, har jag sagt att jag är lite svag för fåglar? Så trots att den här var märkt med en för mig helt okänd signatur och att de ville ha hela 25kr för den så kunde jag inte låta bli. Den är ju så söt i färgen (svårt att fånga på bild men lite ljust lila och spräcklig) och jag visste precis vart den skulle passa in! Och efter ett snabbt besök hos signaturer.se så har jag lärt mig att den kommer från Christers Keramik som startades 1948 av Carl Christer Heijl och hans fru Birgit Ewetz. Carl avled 1956 och Birgit drev rörelsen vidare till 1972 när produktionen lades ner. (Kan vara värt att tillägga att hela företaget rymdes i källaren i parets villa i Mariestad.)

3 kommentarer:

 1. Hm, vad lätt det är att bli inspierad. Efter att ha tittat här igår så stod jag och höll en sån där skruf glaslykta i handen i dag :)
  Men den fick stå kvar till slut, men jag gick ju inte hem tomhänt precis i alla fall ;)

  Jag har också en sån där röd reffla och håller med om att de är inte alls så ofta man ser dem. Jag skulle gärna ha fler för röda ljuslyktor är så otroligt fint :)

  SvaraRadera
 2. Hahahaha, ja hon kanske hade hunnit före :)
  Vi har ju börjat smygsamla på Reffla. Nu har vi fyra vaser och tre skålar men ingen ljuslykta. Fast vi samlar ju inte på Reffla :)

  SvaraRadera
 3. Annette - visst är det så! Har sett så många fina saker hos andra bloggare och det är alltid lika kul att se dom i verkligheten och kanske till och med köpa hem till sig själv.

  Lybtar - Av någon konstig anledning så har man ju en hel del saker hemma som man inte samlar på... Och fyra vaser och tre skålar skulle jag nog kalla för en samling. ;)

  SvaraRadera