29 november 2010

En morgontrött fyndare

Igår var det som vanligt loppislördag, men efter att ha sett Devil på bio i fredags och drömt mardrömmar halva natten (slutade med att jag gick fick sova på soffan med taklampan tänd...) så försov jag mig riktigt ordentligt. Men jag skulle ändå gå dit och skänka några gamla jackor så jag passade på att gå en sväng och titta också. Det var väldigt utplockat, men så såg jag något bekant...

En supersnygg ljusstake! Som tur är så har jag sett delar ur serien förut och visste att den är från Rörstrand. När jag vände på den såg jag att undersidan var väldigt smutsig och det var med mycket vilja som jag kunde urskilja ett R. Förmodligen var det tack vare den smutsiga signaturen som ingen annan plockat åt sig den. Och det var förmodligen också anledningen till att den bara kostade 15kr. Jag är nästan helt säker på att det är Carl-Harry Stålhane som formgivit den men trots en hel del letande på nätet så har jag inte lyckats hitta någon info som bevisar att det faktiskt är så.

Edit: form55 berättade att ljusstaken tillhör en serie som heter Sparaxis. Men vem som formgivit den verkar vara ett mysterium...

Idag trotsade jag snöstormen och begav mig till Megaloppisen i Solnahallen, och den var väl värd ett besök! Lyckades faktiskt försova mig idag också, men det visade sig vara ett bra drag för det fanns mycket fint kvar även de sista timmarna och säljarna prutade nästan åt mig. Blogginlägg om mina fynd därifrån kommer nästa vecka...!

Och så hoppas jag att ni alla haft en riktigt mysig första advent!

7 kommentarer:

 1. En sån vas såg jag på nån loppis nånstans här i stan för inte så längesen, vände på den men såg ingen signatur. Jag lämnade den eftersom att jag inte kände igen den. Men nu vet jag om jag ser den igen :)

  Det finns både för- och nackdelar med att komma sent. Dom uppenbara fynden är ju borta men det som finns kvar kan man få väldigt billigt. Ska bli kul och se vad du hittade.

  SvaraRadera
 2. Ljusstaken kommer från en serie som heter Sparaxis. Det är väl ingen som riktigt vet vem som är formgivare, men jag tycker att Stålhane ligger väldigt bra till.

  SvaraRadera
 3. Vi har en likadan vas, har frågat på alla möjliga forum. Men som Form55 säger så lutar det åt CHS men det är ingen som kan verifiera det. Inte ens Rörstrand.
  Men det är riktigt härliga färger.

  SvaraRadera
 4. Maria och Emil - skulle du hitta den igen så är jag väldigt sugen på att byta till mig den! :)

  form55 - Tack, vad roligt att få ett namn till serien i alla fall! Sparaxis, låter ju väldigt häftigt. :)

  Lybtar - Såg vasen och två små fat (individuella askfat?) på Utsigten i Karlskrona, där ville de ha drygt 200kr för vasen och runt 40kr per fat. Har sett den i helblått och tydligen ska den finnas i blågrönt också? Men den blåröda är klart finast tycker jag. :)

  SvaraRadera
 5. Grattis till den underbara vasen - vilket fynd!!

  SvaraRadera
 6. Sparaxis ? Har två mindre skålar i samma serie men ingen verkar veta något om dem. Har frågat på flera forum.

  SvaraRadera
 7. Gila - då är det väl bara att gratulera till de fina skålarna! Visst är det en snygg serie! :)

  SvaraRadera