29 juli 2011

Fler små fynd från Dalarna


Senaste veckornas fynd tar liksom aldrig slut, visst är det härligt! Här kommer några små som gjordes under vår första dag i Dalarna då vi avverkade hela 14 loppisar! Mitt första fynd på resan var den här snygga sejdeln SEK i serien California från Rörstrand. Den är förmodligen andrasortering eftersom den är lite flammig i färgen och inte har någon stämpel undertill men för 20 kr gjorde den ändå min dag!

En söt liten fågel till min samling av Bengt Wall från Trosa Keramik. Det är den minsta fågeln som är ny och den gjorde mig endast 10 kr fattigare. 

Tre snygga böcker med matchande omslag formgivna av Ingrid Frostell blev mina för totalt 6 kr på en av dagens sista loppisar. Böckerna är Uppdrag i Bern av Helen MacInnes, Undersökningen av Per Olof Sundman och Sommargästerna/Ro utan åror av Pär Rådström.

Utöver det här så fyndade jag också det lilla gröna UE-fatet och den snygga köksklockan samma dag. Inte många fynd för att ha varit på 14 loppisar, men bara bra fynd som jag är väldigt nöjd med!

8 kommentarer:

 1. Dom är väldigt fina omslagen. Jag har det lila och det blå, men inte det gula. Bra att veta så man kan snoka lite extra.

  SvaraRadera
 2. Jag har också det blå omslaget, men kan inte på rak arm säga vilken roman som ligger ini.

  SvaraRadera
 3. Böckerna var ju sååå snygga! De andra prylarna också bra fynd!

  SvaraRadera
 4. Omslagen är så vackra, likaså koppen.

  SvaraRadera
 5. Gillar verkligen den blå California-sejdeln! Jag har ju blå tallrikar.. och svart/gröna delar. Om du fortfarande är intresserad så kanske vi ska idka lite byteshandel så småningom? Jag kommer att åka två svängar till Sthlm i september, vilket ju öppnar för enkla byten.

  SvaraRadera
 6. AL - färgen är lite missvisande på bilden, det är faktiskt mer ljusgrönt än gult. Undrar om samma design finns i fler snygga färger?

  Jenny - intressant, skulle ju vara kul att höra om samma omslag och färg använts till flera olika böcker.

  Gila och Randiga Tråden - tack, jag är väldigt nöjd med mina inköp. :)

  Sjuttiotal - ja, Bengts ugglor är väldigt söta. :)

  ordningsfrun - klart vi ska byta lite grejer! Du är kanske sugen på min grå/röda blomkruka? Hör av dig när det börjar närma sig resa till Stockholm så kan vi göra upp om hur, när och var. :)

  SvaraRadera
 7. Där hittade du en fin sejdel ju! Säg till om du är sugen på att byta till dig den ljusblåa jag hittade! :)

  SvaraRadera