7 juli 2011

Tisdagsfynd på en torsdag

Nu tycker jag att ni har fått vänta tillräckligt länge på att se fynden från i tisdags, så här är de! Jag mötte upp Gila vid lunchtid och vi loppade oss genom både Spånga och Sundbyberg och hittade en hel del fint båda två.


Först en härligt kitschig burk med lock i form av en ananas från Guldkroken. Har sett Loppistans två i turkos och guld tidigare och varit lite avundsjuk i smyg och nu har jag äntligen en egen! Perfekt till små smycken och väl värd 35 kr.

En snygg vas som jag tycker att jag känner igen men inte riktigt kan placera... Stod och funderade ett tag om jag verkligen skulle köpa den, men är 15 kr ens något att fundera över? Är det någon som vet var den kommer ifrån så blir jag väldigt glad!


Den läckra svarta smörasken kommer från Karlskrona Porslinsfabrik och är formgiven an Sven Erik Skawonius. Jag har faktiskt redan en likadan men tror inte att man kan få för många smöraskar, särskilt inte när de bara kostar 35 kr. Just den här modellen på smörask finns förutom i svart även med den underbart söta Bellis-dekoren, en sån skulle jag väldigt gärna vilja ha!Blev väldigt glad när Gila hittade det här stora fatet från Gustavsberg på Myrorna. Serien heter Bladrelief och är formgiven av Margareta Hennix. Jag har ju ett likadant fast mindre sen tidigare och i båda fallen är glasyren så tjock så stämpeln i botten knappt syns. Och det är väl tack vare det som jag fått dem till så bra pris, det mindre för 40 kr och det här stora för 50 kr.


Och så blev det en väldigt tjusig och väldigt, väldigt rosa klänning från engelska Eurofashion med den rätta vintagekänslan. Plisserad kjol och snygga detaljer för bara 50kr, ska tvättas imorgon och premiäranvändas snart!

8 kommentarer:

 1. Åh, jag börjar också gilla ananasburkarna mycket! Visst finns de i vitt också? Jag kanske ska hålla utkik efter en sån.

  Kul att du hittade ett till vitt Hennixfat. Tycker de är superfina!

  Å den fina smörasken. Verkligen speciell...Trycker på gillaknappen.

  SvaraRadera
 2. Vasen är från Sea glasbruk. Jag tror du kan hitta mer varianter ur serien på Porslinsbloggen.

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken runda! Ananasen var ett riktigt fynd. Jag kikade på en orange på Tradera igår. Jag slutade buda vid 50 men den gick för 140 kronor.

  Jag gjorde Spånga igår också och det verkar inte vara så mycket folk ute när solen skiner. Hittade inte så mycket fast ändå några sommarpresenter till familjen. Men jag har fått en rejäl släng av "klänningssjukan" och önskar jag hittade så här snygga klänningar :)

  SvaraRadera
 4. oh, another ananas! ;D
  gillade fatet och smörbyttan skarpt!
  Hade vart kul att ha en bytardag med dig! :)

  SvaraRadera
 5. Smörasken är ju jättesnygg! Och användbar! Bra fyndat!

  SvaraRadera
 6. WOW! Grattis till ananasen! Dom är så kitschigt snygga! Finns ju i guld och rosa oxå. Tänk att ha alla! Såg en rosa som gick över 500 kronor på Tradera nyligen. Dom är väldigt populära! Jag hade svimmat av lycka om jag hade hittat en sådan skatt!

  SvaraRadera
 7. Jess - tack! :) Har sett ananasburkarna i turkos, guld och vitt men de verkar finnas i ännu fler färger. Roliga är de i alla fall!

  AL - stort tack för tipset! :)

  Loppistan - ja, det var en riktigt bra runda! Du får följa med nästa gång! :) Blir alltid lika glad när jag hittar en fin retroklänning som faktiskt passar också!

  sandra - en bytardag skulle vi säkert kunna få till! :) Ska försöka få lite ordning på allt jag har därhemma när stambytet är klart så får vi se om vi kan styra upp något när jag åker ner i höst.

  Ulrika - tack! Och visst är den, alla askar med lock är bra att ha till något. Jag ska bara komma på vad. :)

  Dollybird - tack, jag är väldigt nöjd med den. :) En rosa alltså?! Har jag aldrig sett, måste söka efter den!

  SvaraRadera
 8. Ålskar ananasen,så snygg!

  SvaraRadera