6 juli 2011

Projekt specerihylla
Tidigare i vår fyndade jag en specerihylla med Reda-lådor i plast för härliga 77 kr. Nu har hyllan fått en omgång med vit färg och plastlådorna ser plötsligt inte så fräscha ut, synd för jag gillar verkligen den smala lådan med lock. Men planen är att byta ut alla mot lådor i glas. Ett projekt som går ganska trögt, som ni ser är det bara de två i den minsta modellen som jag lyckats hitta till vettigt pris. Jag vägrar att köpa lådorna för 150 kr styck som de vill ha på Myrorna...
Jag får hoppas att turen är med mig på sommarens loppisar så hyllan är komplett tills jag kan flytta hem igen efter stambytet. (Förhoppningsvis sista veckan i juli, håll tummarna!)

12 kommentarer:

 1. Vad bra att det är samma storlek på lådorna även i plast, det visste jag inte, då kan man ju använda dem i plast medan man väntar på fynden i glas :)

  SvaraRadera
 2. Dessutom finns det lådor i både ofärgat och svagt grönt glas, varav de senare är mer attraktiva.
  Jag tycker att man ser ofärgade ganska ofta för lite pengar, men det finns ju även flera tillverkare som kan ha lådor i olika mått.

  SvaraRadera
 3. Jag ska hålla utkik om jag hittar!

  SvaraRadera
 4. Ska hålla koll jag med. Sålde nästan exakt en likadan specerihylla som din för några år sen. Med plastlådor.

  SvaraRadera
 5. Du kan väl lägga ut måtten på de du söker så kan man hålla ögonen öppna, likaså ett maxpris. Vi har några stycken, men dem vill vi ha kvar. Utifrån dem ska vi bygga en hylla där de ska passa in, då behöver man ju inte leta efter matchande delar :-) Jag köpte de 5 stora lådor vi har för 25 kr/st, men man har ju sett dem för 30-75 kr/st lite nu och då...

  SvaraRadera
 6. jag har samma problem, att det saknas lådor eller att de är sönder på den jag fick av svärmor. Lyckades fynda en stor för 20;-, ser att det var väldigt billigt, men har fortfarande mpnga kvar. Hoppas vi får dem kompletta! :)

  SvaraRadera
 7. Helena - precis! Sålänge det är Reda-lådor så verkar de i plast och glas ha samma storlek.

  form55 - tur att det är de ofärgade jag är ute efter då, förhoppningsvis ska det inte vara alltför svårt att fylla hyllan!

  Jess, Ulrika och Gila - tack, vad snälla ni är! :)

  Herr Movarp - bra tänkt, ska mäta nästa gång jag är hemma! Kan absolut tänka mig att betala 50-60 kr per låda i alla fall.

  sandra - ja, hoppas hoppas! Ska du till Gnistan nästa söndag? :)

  SvaraRadera
 8. Ja, klart jag ska till Gnistan, det är ju den näst bästa loppisen här i bygde! :D Bäst är nog Sågen utanför Johannishus, den brukar vara i slutet på augusti, har du varit där?
  Vi måste ju nästan ses efter Gnistan och visa fynden för varandra! Jag mailar dig mitt nummer!

  SvaraRadera
 9. jag hittade mina glasbehållare på en loppis på österlen, så tar du en tur ner till skåne så finns det kanske hopp? du vet att de finns i ljusgrönt glas, klarglas och plast? så du har bestämt dig för klarglas? det gjorde jag med. lustigt, för jag postade just ett inlägg om hur nöjd jag är över att min hylla nu är nästan komplett.. bara en behållare saknas!
  lycka till i jakten. :)

  SvaraRadera
 10. Sandra - synd att jag inte hann se ditt mail, hade varit jättekul att träffa dig på Gnistan! Hoppas du gjorde fina fynd där, jag är nöjd med mina. :)
  Sågen har jag faktiskt aldrig varit på!! När du vet vilken dag den är får du gärna höra av dig så ska jag försöka åka ner då!

  Allt det gamla goda - såg ditt inlägg om Reda-lådorna, vilket flyt du har! :) Har ju redan lådorna i plast men tycker att de i glas är snyggare. Och hur snygga de ljusgröna än är så passar de inte i mitt kök så då får det bli de i klarglas. Jag hoppas att jag hittar några på veckans loppistur i Dalarna, lycka till med din sista! :)

  SvaraRadera
 11. Var kan man köpa dessa lådor, ska flytta o kommer att sakna mina älskade lådor. Gärna i plast

  SvaraRadera