30 december 2011

Topp fem 2011

Snart nytt år, förhoppningsvis fyllt med nya loppisfynd! Men innan dess antar jag form55s uppmaning och listar mina fem favoritfynd under året som gått:

Nr 5: Westmans kryddburkar
Ett av mina bästa Blocket-fynd tror jag. En mycket anonym annons om lägenhetsrensning. Längst ner i listan stod det "fem kryddburkar från Rörstrand 350 kr". Jag ringde på ren chansning, fick burkarna beskrivna och sen var det inga tvivel, det va bar å köp!

Nr 4: Gungstolen från Nässjö stolfabrik
Man kan väl knappast börja sommarens semester bättre än med ett riktigt bra fynd? På lokala loppisen Skopan hittade jag den här skönheten för 150 kr och hur jobbigt det än var att släpa hem med den till och från bussen i värmen så var den väl värd varenda droppe svett!

Nr 3: Bimbo från Rörstrand
Tack vare snälla Gila så har jag äntligen fått igång en bra samling med snyggt vardagsporslin. Och inte vilken porslin som helst utan läckra serien Bimbo från Rörstrand! Sen har femtiotalsjakten och form55 hjälpt mig att fylla på med fler delar. Några assietter och stora tallrikar till samt ett gäng kaffekoppar så är samlingen komplett, kanske under nästa år?

Nr 2: Ericofonerna
De här kobratelefonerna är verkligen barndomsminnen för mig och jag har länge velat ha en egen. När jag då hittade de här två skönheterna i en Blocket-annons och fick köpa båda för totalt 500 kr var min lycka gjord! Båda är dessutom i väldigt fint skick och fungerar hur bra som helst.

Nr 1: Lindberg-bonaden
Kanske inte så förvånande att det här är mitt favoritköp i år? En maffig sammetsbonad av Stig Lindberg i mina favoritfärger - kan det bli mycket bättre? Ett av årets dyraste köp, landade på precis över 2 000 kr med frakten, men det var den väl värd. Blir lycklig varje gång jag ser den!

Vill ni se fler fynd? Här listar jag favoriterna från 2010.

Fina fynd i all ära, det bästa med året som gått har ändå varit att träffa alla härliga, roliga, snälla, inspirerande, kunniga och helt fantastiska retrobloggare! Och jag har hunnit loppa, fika och prata med en hel del: Gilas grotta, form55, femtiotalsjaktenRandiga Tråden, DollybirdRetro, Tusen Vaser, OrdningsfrunPorslinsbloggen50-tals keramik, PrylodesignJag, en LoppistaKerstin Kokk, Leta Retro, Livet på SofiebergLilladockanMangania du älskade & lite till! och tid & rum.
Tack till er alla, det har varit så kul att träffa er och jag hoppas att jag får göra det igen nästa år! (Och gärna ännu fler!)

Nu börjar det bli dags att ladda för nyårsfirande, duka fram det finaste retroporslinet och kanske bjuda på räkcocktail och glassbomb. Önskar er alla en riktigt trevlig nyårsafton och ett gott nytt år!

16 kommentarer:

  1. Jättefina köp! Särskilt Kobran är ju ett minne för mig, vi hade en röd när jag var barn och den har av någon mystisk anledning hamnat hemma hos mig ;-) Jag har den dock nedpackad, det är lite dåligt ljud och så tycker jag det är lite frustrerande att sitta still när man pratar. Fast det kanske man borde ta sig tid till oftare...
    Ha ett gott nytt år!!

    SvaraRadera
  2. Härliga fynd! Jag har också sprungit på (och helt omotiverat) startat en samling på bimbo. Hoppas du får en dunderfint firande imorgon och så får vi se till att boka en ny loppisrunda snart. Gott nytt år!

    SvaraRadera
  3. Så du fick Lindbergvepan så billigt! Trodde nog att den skulle bli minst en tusenlapp dyrare. Och kryddburkarna var ju som sagt ett jättefynd!

    SvaraRadera
  4. oj, oj...så fina sakar! Stig Lindbergs vepan var mycket fin! Kul att se! Hoppas vi får möjligheten att ses nästa år! verkligen kul att följa din blogg! Tack för alla din fina kommenatarer från en nybörjare. kram Gunila

    SvaraRadera
  5. Fin fina 5 i topp :)Vepan är ju outstanding :)
    Önskar dig ett riktigt gott nytt år så ses vi nästa år igen i nya loppisupptåg.

    SvaraRadera
  6. Fin topp-5! Förstår att vepan är en favorit! Tyvärr har jag inte hunnit lista min topp-5. Får se om jag hinner senare...
    Är förresten intresserad av att veta vad det är för Bambus du har till salu :) Vi kan kanske pratas på FB? Jag har skickat en vänförfrågan till dig.

    SvaraRadera
  7. Gott nyt år! Fina fynd allihopa! Du har koll!

    SvaraRadera
  8. Vilka fina fynd! Och vilket bra loppisår :) Nästa år får vi försöka ses nån gång när jag är i Stockholm. Tror att vi skulle kunna göra en del intressanta byten...

    SvaraRadera
  9. Du har gjort så tokigt fina fynd! :) Hoppas att 2012 blir ett fantastiskt fynd-år för oss alla.

    Jag har besvarat din kommentar i min blogg, kan meddela även här att du givetvis är välkommen över på besök nästa gång du är i Gbg :)

    Gott nytt år och kram på dig!

    SvaraRadera
  10. Verkligen fina fynd. GOTT NYTT ÅR. Hoppas att vi ses snart igen. Kram Brittmari

    SvaraRadera
  11. Superfina grejer där Lindbergsvepan verkligen sticker ut. Gott nytt år, och så hoppas jag att vi ses på någon bloggträff under nästa år!

    SvaraRadera
  12. min favorit, gungstolen, helt klart! jag är ju inte heller bilburen så jag vet hur det är att släpa saker till och från bussar i värme. tur att man är av det sega virket!
    kul att du tog en bild på dina kobratelefoner sådär, jag är precis i färd med ett inlägg där mina kobror står och pratar med varann på det där sättet.. hehe.
    gott nytt år till dig!

    SvaraRadera
  13. Riktigt fin bonad.

    Även för mig var det en Lindberg bonad som toppade året :)

    Har ingen blogg men finns på styleroom under psydonymen hencopenko där jag har listat min topp 5!

    SvaraRadera
  14. Det har varit ett häftigt år för många av oss och jag håller med, att träffa alla trevliga bloggare är superkul. Hoppas vi kan ta någon runda tillsammans i vår/sommar.

    God fortsättning på 2012

    SvaraRadera
  15. Toppenfynd allihop! God fortsättning!

    SvaraRadera