5 april 2011

Härligt grönt

Efter vår loppistur igår fick jag ett till tips av form55, som vi tyvärr inte hann med då. Så idag stressade jag iväg till Holmens Marknad en snabbis innan jag skulle med flyget vidare till Umeå. Och givetvis hittade jag lite smått och gott (och grönt) där med!


Det första jag föll för var den här söta lilla lövformade skålen från Gustavsberg, med namnet Löva. Minns att jag kikade på en likadan på Retromässan tidigare i vår men där var den bra mycket dyrare så då blev det inget köp, men nu blev den min för överkomliga 40kr. Löva är formgiven av Gabriella "Gabi" Citron-Tengborg och presenterades på H55. Den gick i produktion 1956 med nio olika föremål, från askfatslöv till en fruktskål. Glasyrerna är vårgröna, kraftigt grå-gröna eller djupt blå. (Info hämtad från FORM 1900.)

Och så en söt liten ljuslykta från Hans Agne Jakobsson i Markaryd. Om jag bara haft med mig lite tändstickor eller en tändare så kunde jag fixa lite mysig stämning på hotellrummet...

11 kommentarer:

 1. Oj, grattis! Trodde knappast att du skulle kunna hitta något där när proffsen hade rensat på morgonen. Lövfatet var ju riktigt läckert!

  SvaraRadera
 2. Åh Holmens! :) Man skulle kunna säga att jag är stammis där. Men jag handlar mest på fyndavdelningen (den som, för tillfället och till min stora besvikelse, är stängd). Jag gillar lyktan, den var himla fin! :)

  SvaraRadera
 3. Så söta dessa gröna är. Vad du flyger och far, är det jobbresor hela tiden? Brittmari

  SvaraRadera
 4. Välkommen till mina hemtrakter :) Hoppas du får lite sol under din vistelse här! Blev du chockad av all snö vi har kvar? ;)
  Det är torrt på loppisfronten inne i stan men du bör gå till Schmäckkompaniet som ligger efter gågatan (nära E4:an). Det är en liten butik som säljer grejer åt Mattex Antik.
  Om du har bil och möjlighet att åka några mil bör du besöka Mattex Antik som ligger i Stöcksjö ca 1 mil från Umeå. Man kör E4:an söderut och svänger vänster vid en skylt som säger "Antik", det är en riktig vägskylt, ingen hemmagjort loppisskylt ;) Därefter svänger man höger vid en hemmagjord skylt.
  Kupan ligger på Mariedal (Björnvägen 7, bredvid Mio). De har mycket grejer! Om inte annat så kan du ju kika på mammuttänderna som de nyss fick in ;) Det har varit mkt mediapådrag om det här!
  Nedanför Sofiehem, nära köpcentrat Strömpilen vid återvinningen, finns Returmarknaden. De har mycket grejer och ibland kan man fynda.
  Myrorna ligger på Ersboda men jag har aldrig gjort något fynd där så jag vet inte om det ens är värt att besöka...
  Hoppas mina tips är till någon hjälp :)

  SvaraRadera
 5. Kära nån, här fyndas det för fullt, du gör ju fynd hela tiden. Har legat lite lågt sen mässan men nu är det dags igen!

  SvaraRadera
 6. Vackra gröna ting. Skålfatet var jättefint tycker jag. Lycka till i Umeå å titta då på "Grön Eld" skulpturen som HerrMovarp tipsade om.

  SvaraRadera
 7. Schyssta fynd. Jag försöker också hinna med nån loppis när jag är ute o reser men det var ju jättesmart att kontakta bloggare på plats!

  SvaraRadera
 8. Men var du här i GBG?
  Holmens hittar vi inte så ofta saker på, tycker att de är lite dyra på de lite finare sakerna. Men ditt löv gillar jag skarpt. Vi sammalar ju på G.N´s löv från Rörstrand. Vi har en hel lövhög :)

  SvaraRadera
 9. form55 - nej, det kändes lite utplockat men jag hade ju turen att hitta lite fina saker ändå. :)

  Lilladockan - förstår det, jag stod också och spanade längtande vid avspärrningen men man fick absolut inte gå in där... Kanske nästa gång! :)

  Randiga Tråden - ja, brukar inte åka iväg på jobbresor så ofta men den här gången lyckades jag få ihop tre mässor på en vecka. Kul, men ikväll är jag trött.

  Anna - tack! :) Det var en hel del snö, ja! Lyckades trampa igenom en snödriva så jag fick snö upp till rumpan. Men jag var lika glad för det. ;)
  Och tack för alla dina tips, hann med allt utom Mattex Antik.

  Cinna - ja, det är svårt att låta bli. ;) Ser jämt en massa snygga tyska vaser och tänker på dig, är det några särskilda du samlar lite extra på?

  Khina - tack! Grön Eld missade jag tyvärr, men jag hann se desto fler loppisar. ;)

  Ulrika - ja, jag är verkligen jättetacksam för att både form55 och ordningsfrun tog hand om mig! Trevligt sällskap och guidad loppistur är ingen dum kombination!

  Lybtar - ja, men bara en jättekort tur tyvärr. Kom upp vid lunch på måndagen och åkte vidare till Umeå på tisdag eftermiddag. Men jag ska kanske ner igen i maj så då hoppas jag att jag kan få ta en tur med er också! :)
  Det är något speciellt med löv... också... ;)

  SvaraRadera
 10. Ser att det är länge sedan du köpte Hans-Agnes ljuslykta...har också 2 stycken men vanliga värmeljus passar inte.....Vad har du för ljus ???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så märkligt, vanliga värmeljus funkar faktisk bra i min. Även om man får lirka lite för att få det på plats...

   Radera