2 april 2011

Snygga fat från Bo Fajans


I slutet av förra året fick jag det här fina mörkröda fatet från Bo Fajans i födelsedagspresent av mamma. Nu har det fått en kompis i form av ett likadant blågrönt. De har så fin form och det är läckert med den svarta undersidan. Stora är de också, ca 30cm i diameter. Har jag inte helt fel för mig så är det Berit Ternell som stått för formgivningen.

Men jag hann inte njuta särskilt mycket av det nya fatet innan jag fick vira in det i tidningspapper och packa ner det i en kartong. När det här förinställda inlägget ploppar upp så sitter jag förhoppningsvis och pustar ut efter en flytt. Det är snart dags för stambyte i lägenheten så där kan jag inte bo kvar, med katter och allt. Så de kommande veckorna bor jag hos min före detta sambo, som tack och lov flyttade till större lägenhet idag. Jag känner på mig att jag inte kommer kunna låta bli att fynda en massa fina saker ändå, till mitt ex förtret (han är inte så imponerad av retroprylar tyvärr). Så ni behöver inte oroa er, jag lär fortsätta blogga lika ofta som jag gjort tidigare...

9 kommentarer:

 1. Hoppas stambytet går så smidigt som möjligt! Jag har själv överlevt ett sådant, så jag tror jag kan ana.

  För övrigt är det ganska kul att en av bloggarna du länkar till (Stajnich) som senaste inlägg har en rekommendation av bloggen "Karins konstgrepp". Karin är nämligen en av mina närmaste kollegor :) Jag kan intyga att hon är ännu trevligare och roligare än vad som framgår av bloggen!

  SvaraRadera
 2. Jag är ganska säker på att jag har sett likadana fast mindre. Varför köpa nya tallrikar när det gjordes så mycket snyggare saker förr? Fast, ju förr destå bättre stämmer inte i detta fallet...

  Synd att du får så mycket besvär av stambytet! Men man får hoppas att resultatet blir bra.

  SvaraRadera
 3. Visst är dom fina, jag har två jag med :) Jag ska visa dom vid tillfälle.

  SvaraRadera
 4. Jättefina fat och visst är det Berit Ternells verk. De stora faten hör egentligen till en fruktservis, sa det är bara att halla ögonen öppna efter mindre assietter. Jag har själv ett stort gulgrönt fat och 12 mindre assietter i rött, turkos och gulgrönt. Fruktknivar med teakhandtag utgör en fin kombo om du skulle hitta sadana. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att exet flyttat ut! ;)

  SvaraRadera
 6. Hoppas stambytet går snabbt och smidigt....inge kul att inte ha eget hem....jag vet efter en vattenskada som tog 4 månader att fixa...under tiden...evakueringslägenhet med allt i lådor...tur i oturen att det var sommartid.

  SvaraRadera
 7. ordningsfrun - överlever gör jag säkert, och det käns säkert värt det när allt är klart och jag har ett nytt och fint badrum! Och roligt sammanträffansde, världen är bra liten ibland. :)

  form55 - jo, jag har också sett de här i mindre version. Har en fruktservis från Bo Fajans i annan stil med stort fat och sex assietter, gissar att den här serien också kan vara en fruktservis.

  Maria - vad roligt, det får du gärna göra! Vilka färger har du?

  e-loppis - tack för infon! :) Har ett kit med fruktknivar med röda plasthandtag, fast det passar klart bättre till min kompletta fruktservis från Bo Fajans i blågrön ton.

  Sandra - fast jag flyttade tyvärr med honom till den större lägenheten. Men det ska nog gå bra ändå... :)

  Gila - nej, det känns allt lite knepigt. Men Reda-hyllan och Perstorps-bänkskivorna i exets nya lägenhet gjorde mig lite gladare i alla fall. :)

  SvaraRadera
 8. Oj vad mycket som verkar hända hos dig! Så länge det inte påverkar loppis-turerna så klarar nog alla av ett stambyte lite då och då. :)
  Underbart fina fat! Tillsamman är dom sagolika, jag älskar rött och turkost i samklang!

  SvaraRadera
 9. Dollybird - ja, det jobbiga är ju att jag inte kan ställa fram och titta på alla mina loppisfynd. Men jag samlar allt på hög så jag kommer ha en massa fint att plocka fram när jag flyttar tillbaka! :)

  SvaraRadera