16 april 2011

Påskstilleben á la "man tager vad man haver"
Retroprylar kom med den trevliga utmaningen att alla retrobloggare skulle visa ett litet påskstilleben idag. (form55 publicerade sitt redan förra helgen, hans fina stilleben finns här.) Eftersom alla mina saker ligger nerpackade på grund av stambytet så gav det mig lite bekymmer, men allt har ju en tendens att lösa sig till sist. Och i onsdags när jag var och kikade på hur arbetet går i min lägenhet så hittade jag den här snygga Fanett-stolen i grovsoprummet! Den är förvisso lite trasig i ryggstödet men jag hoppas att det kan ordnas med lite trälim och snickerispackel. Och vi får väl se om den får behålla den ljusgula färgen, den passar i alla fall perfekt till mitt stilleben!

Den fina Fanett-stolen från Edsbyverken (formgiven av Ilmari Tapiovaara) har tydliga stämplar kvar på undersidan, trevligt! I mitt stilleben har den fått sällskap av en sockerskål från Rörstrand fylld med klassiska dragéägg i fina färger och ett sött litet påskkort som jag köpta på Antikmässan i Älvsjö tidigare i år.

Nu ser jag fram emot att få se en massa fina påskstilleben hos er andra retrobloggare!

6 kommentarer:

 1. Glad Påsk och tack för en kul blogg!

  SvaraRadera
 2. Det är inte lätt att göra ett påskstilleben utan tillgängliga prylar. Men du löste ändå uppgiften med lite kreativitet.
  Och vilken tur att du lyckade hitta den gamla stolen i ändå såpass hyfsat skick!

  SvaraRadera
 3. Fin stol. Känner igen påskkortet minsann...du kan se det på min blogg med...;-)

  SvaraRadera
 4. Kul att du hittade en stol. Hoppas du kan fixa till den! Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Jag hittade också fyra Fanett stolar i grovsoporna en gång... Glad påsk!

  SvaraRadera
 6. Katrin - detsamma, och tack! :)

  form55 - och i en så passande färg!

  Gila - ja, dom fyndade vi bra! :) Men jag borde ha köpt fler så jag kunde skicka ett gäng...

  Ulrika - tack, ibland har man lite tur! :) Och jag tror nog att det ska bli bra, som det ser ut nu får den nog bli vit och flytta in i köket när det är klart.

  Danjel - där kan vi snacka tur! :)

  SvaraRadera