24 april 2011

Klyftig vas och läcker bok

Jag har fortfarande några fynd kvar att visa från min helg i Karlskrona. De här kommer från två trevliga butiker vid Borgmästarkajen - Gammalt & nytt och Utsigten Antik & Kuriosa.

Hos Gammalt & Nytt hittade vi mycket fint men till mindre roliga priser. Som till exempel ljuslyktor från Royal Krona för 250kr styck. Men så föll jag för den här söta ljusgröna "klyftvasen" från Upsala Ekeby som jag tror är formgiven av Anna-Lisa Thomson. (Rätta mig gärna om jag har fel, tyvärr är glasyren så tjock i botten så jag har svårt att uttyda stämpeln.) Den kommer passa så fint i mitt stilleben med mjukt gröna vaser och 70kr kändes ändå som ett helt ok pris.

Hos Utsigten hittade jag tyvärr inget jag inte kunde klara mig utan inne i butiken. Men utanför fanns det några lådor och bokhyllor med fynd. Inspirerad av Skynda Fynda som alltid visar så snygga bokomslag så letade jag igenom böckerna och föll för denna snygga version av Doktor Zjivago, en klassiker som jag aldrig läst. Och en femma var den väl värd!

8 kommentarer:

 1. En sån vas har jag varit lite sugen på länge, men de har alltid kostat mer än jag har velat ge. Men du fick din för bra pris tycker jag.

  Boken hade jag också köpt. Både en litteraturklassiker och dekorativt yttre! Jag har också några böcker som jag har köpt pga pärmarnas design.

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Det mönstret har jag inte sett än. Det finns så mycket fina böcker.

  SvaraRadera
 3. Både bok och vas är snygga! Och väl värda sitt pris!

  SvaraRadera
 4. Åh, boken var ju helt underbar! Har du några planer för den?

  SvaraRadera
 5. Klyftvasen är underbar. Man bill liksom ta i den. Dr Zjivago har jag börjat läsa flera gånger, men fastnat efter fem sex sidor. Däremot filmen... åhhhhhhhh....

  SvaraRadera
 6. form55 - samma här, har haft utkik på Tradera men de brukar bli lite dyrare där. Så även om 70kr inte var något extremt fynd så kändes det överkomligt i alla fall.

  AL - ja, det gör ju det! Och jag är så tacksam för att du hjälpt mig få upp ögonen för det så jag kan få ihop en både läsvärd och snygg samling i bokhyllan! :)

  Ulrika - tack! :)

  ordningsfrun - jag ser fram emot att kunna sitta och läsa den på balkongen i solen i sommar. :)

  eli - ja, visst är den! Så mjuk och härlig glasyr. Och vi får väl se hur långt jag kommer med boken... Även om den aldrig blir läst så är den ändå väldigt snygg i alla fall. ;)

  SvaraRadera
 7. Jättefin vas - verkligen en läcker form!

  SvaraRadera
 8. Nu har jag äntligen också hittat vasen ovan! :D

  SvaraRadera