22 mars 2011

Blå Eld i rött

Det blev mer fynd i lördags minsann! På min lilla promenad i solskenet så gick jag förbi Myrorna på Tomtebogatan och där, i ena skyltfönstret, låg de här två godingarna och väntade på mig. Underbart vackra assietter i Hertha Bengtssons servis Blå Eld - i rött! Jag tror inte riktigt att den som prismärkt de här förstod vilka godbitar han/hon höll i för priset var ändå helt ok, eftersom den ena har ett litet nagg var den nästan gratis. Och vad gör ett litet nagg när de är såhär snygga?

12 kommentarer:

 1. Vilken färg! Kan tänka mig att en mix av den blå och den röda vore ursnygg. Den röda är ju ett fantastiskt vitaminpiller i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Mycket snygga! Se bara till att INTE lägga dem i diskmaskin, om det finns nåt 50-talsporslin som inte tål maskindisk så är det dessa...speciellt om det finns nån lite skada. Har ett större vitt fat som totalkrackelerade på en disk...

  SvaraRadera
 3. Mycket bra fynd. Rött är snyggt! :-)

  SvaraRadera
 4. Åhhhhhhh! Vilka underbara! Jag har hört att det är extra svårt att få tag på de röda "blå eld". Grattis! Och i Stockholm oxå, jag finner inte ord. Jag trodde sådant bara dök upp hos mig här på landsbygden...men här kryllar det av påskdukar i alla fall. haha. Jag hör av mig om helgen framöver.

  SvaraRadera
 5. Vilken jättetur!! Myrorna brukar ha koll på sådant - kanske en prao som fick prismärka den dagen...!

  SvaraRadera
 6. Vilket fyndrus du kommit in i! Skoj!

  SvaraRadera
 7. Grattis till detta "klipp", men varför döpte man inte den till Röd eld!!!? Den är så vacker så den skulle förtjäna ett eget namn.

  SvaraRadera
 8. Loppistan - ja, de är verkligen snygga att blanda. Ska försöka fixa ett foto på några olika delar tillsammans och lägga upp här. :)

  Herr Movarp - tack för tipset, men det är ingen risk. Den enda "diskmaskinen" i mitt hem är jag. ;)

  Ulrika - tack, jag håller med - rött är rätt!

  Dollybird - ja, jag har aldrig sett några röda Blå Eld "Live" förut i alla fall. Hoppas du fåt fatt i barnvakt!

  form55 - vem vet, jag är glad för det i alla fall! (Och helt otroligt att ingen annan norpat dem före mig med tanke på att de låg i skylten...)

  Gila - ja, bara hoppas att det håller i sig också! ;)

  khina - ja, det är lite märkligt faktiskt. Blå Eld finns ju i grått dessutom. Inte lika läcker som rött och blått, men tjusigt ändå.

  SvaraRadera
 9. Här i Göteborg har Myrorna ett annat system. Varor i skylten säljs inte förrän efter någon vecka, och då kl 14.00 på en vardag. Detta gör att jag som sitter på jobbet då inte har en chans att vara där när de säljs. Men för någon vecka sedan fanns ett uppläggningsfat Colorado i skylten och när jag kom dit tre timmar efter säljstart så fanns det kvar. 100 kr ville de ha visserligen, men det var inte farligt ändå.

  SvaraRadera
 10. Vi har också Röd eld, grå eld, vit eld och blå eld:)
  Tycker verkligen att de röda är grymt snygga.
  Grattis

  SvaraRadera
 11. Det bör tilläggas att det även finns grön eld, men den är riktigt ovanlig.

  SvaraRadera
 12. Grön eld också? Wow, det har jag aldrig sett.

  SvaraRadera