17 mars 2011

Två nya koppar till samlingen

Det börjar bli fullt i koppskåpet så jag har fått införa en ny regel - jag får bara köpa en kopp av varje sort och den måste vara något alldeles extra. Och mitt senaste inköp, en Bellis-kopp, hamnar solklart i den kategorin. Koppen kommer från Karlskrona Porslinsfabrik, modellen heter Karla och är formgiven av Sven Erik Skawonius och den underbara dekoren Bellis är det Eva Bladh som ligger bakom.

Och för ett par veckor sen trillade jag över den här Koka-koppen på Stockholms Stadsmissions butik vid Odenplan. Den kostade 40kr (såklart, ett av standardpriserna där) och det kan det vara värt för att utöka koppsamlingen med en sådan klassiker. Koka Blå kommer från Rörstrand och det är Hertha Bengtsson som ligger bakom den här populära dekoren.

9 kommentarer:

 1. Skulle du verkligen kunna låta bli att köpa en Bellis till om du hittade en? :-) Supersöt dekor.

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig sett Bellis tidigare - den var jättefin! Jag skulle också köpa den om jag hittade en sån :)

  SvaraRadera
 3. Att bara köpa en kopp av varje är bra strategi! Så gör jag också, och så får vänner som kommer på besök välja kopp själv. Trevligt!

  SvaraRadera
 4. Bellis är ju så fin! Och speciellt i den modellen. jag skulle inte kunna motstå den om jag sprang på en ;)

  SvaraRadera
 5. Bellis saknar vi i vår samling, den hade verkligen gjort sig även i vårt skåp ;) Gillar tanken med att samla på en av varje vilket vi gör också. Det finns ju så himla mycket fint och vi vill kunna njuta av det mesta, därför blir det en del kompomisser så som en av varje. Men jag måste medge att det inte är så tråkigt att "bara" ha en av varje :)

  Fru Ljunggren- retroprylar

  SvaraRadera
 6. Eli - förmodligen inte... ;)

  ordningsfrun - dekoren är jättesöt och den finns på allt från ugnsformar till smöraskar och marmeladburkar.

  Kerstin - ja, visst är det kul! Skulle aldrig kunna välja bara EN sort att samla på.

  Anna - nej, det kunde uppenbarligen inte jag heller... :)

  Fru Ljunggren - ingen koppsamling är komplett utan en Bellis! ;)

  SvaraRadera
 7. Bellisen är ju en riktig charmknutte. Och har man pengarna ska man köpa många för de piggar verkligen upp :) Våra koppar har dock en annan form. Jag undrar varför de gjort dem i två modeller. Vet du?

  SvaraRadera
 8. Bellis är väl det mest dekorativa som Karlskrona har gjort. Även om du vill ha många koppar och en av varje så skulle jag satsa på att även få en servis helt komplett. Men alla är ju inte som jag...

  SvaraRadera
 9. Loppistan - med tanke på att Bellis blev så populär så satsade de säkert på att trycka den dekoren på alla modeller de hade. Och det är ju bara kul, då finns det desto fler delar att samla på! :)

  form55 - har inte lyckats välja ut en enda servis som jag vill samla på än, så tills dess får det bli en av varjeav de jag gillar. Har ju dessutom mina tre andra samlingar att jobba på. ;)

  SvaraRadera