20 mars 2011

Underbara EdenSom jag skrev i senaste inlägget så var gårdagens mål att hämta hem mitt senaste Blocket-fynd. Jag mötte upp ett trevligt äldre par och vi gjorde sällskap på Metropols visning inför nästa veckas auktion. Och det jag fick köpa av dem var den här underbart söta Eden-karotten. Den är verkligen i finaste nyskick, ser ut som den kunde vara tillverkad igår, och den blev min för en hundring. Lovely!

12 kommentarer:

 1. Riktigt bra fynd! Såg en likadan igår, men då jag snurrade på den så saknades handtaget så jag orkade inte ens fråga vad de ville ha för den...
  Ses nästa helg! Bli skoj! :-)

  SvaraRadera
 2. Grattis! En klassiker som inte Marianne Westman har gjort trots att det står så på många ställen. Sigrid Richter skall ha gjort mönstret. Jag har en Eden kaffekopp, tyvärr utan fat som du kan få. Men du kanske kan efterlysa ett i så fall.

  SvaraRadera
 3. Oj, det verkar som om Blocket är da shit just nu. Eden är så fint och bara för någon vecka sedan såg jag en annan del (minns inte vilken) gå för i alla fall det dubbla du betalat på auktion. Det osar fynd om det här :)

  SvaraRadera
 4. Ojdå! Vilket pris! Har spanat på Eden-porslin ibland men priset har aldrig varit det rätta! Du har gjort ett fantastiskt fynd!=)

  SvaraRadera
 5. Den är så fin, jag har tur som har ett fat.

  SvaraRadera
 6. Kan bara säga GRATTIS! Supersnygg äe ju Eden och din gryta verkar ju vara i toppenskick.

  SvaraRadera
 7. Grattis till en finfin Eden! Det närmsta jag har kommit serien var just en krackelerad karott med sprickor och utan lock, inhandlad pa Röda Korset för en tia. Den funkade emellertid fint som blomkruka utomhus ett tag innan den gick itu...

  SvaraRadera
 8. Fint fynd! Jag har själv en Eden-kopp, troligen ett extra fat som passar med ifall du får JJs kopp :-)

  SvaraRadera
 9. Håller verkligen med om att Eden är underbar! Jag är uppvuxen med assietter ur serien, som vi hade tillsammans med Blå Eld-tekoppar. Här kan du se hur tekannan ser ut. Den var så dyr, så den fick stå kvar i antikaffären. http://kerstin.kokk.se/?p=5160

  SvaraRadera
 10. Nu är jag tillbaka efter lite bloggvila. Roligt att titta in på din blogg igen. Eden är verkligen jättefin, men inte så lätt att få tag på, lucky you!

  SvaraRadera
 11. Grattis! Det var ett riktigt fynd, förstår att du är glad!

  SvaraRadera
 12. Oj vad roligt med så många kommentarer! :)

  Gila - tack! Ja, vi ses på lördag! :)

  form55 - tack vad snällt! Passar perfekt så ena kissen vält ner Edenkoppen jag hade sen tidigare i golvet så den fått en ful spricka.

  Loppistan och Helena - det roliga är att jag var inne på fifty fifty precis innan jag hämtade karotten och där sålde han en likadan för 375kr!

  Randiga Tråden - åh ja, ditt fat är så tjusigt!

  Khina - tack, den är verkligen som ny!

  e-loppis - bra att du hittade ett nytt användningsområde till den i alla fall, så länge den höll. :)

  Herr Movarp - tack snälla du, men jag har redan ett prima fat med en sliten kopp så jag tror att den gamla trötta koppen får hitta ett nytt användningsområde istället... (Frågan är bara vad?)

  Kerstin - wow, härlig form på tekannan!

  Cinna - kul att du är tillbaka, jag hoppas att vi ses på lördag! :)

  Marie - tack, det är jag! :)

  SvaraRadera