27 mars 2011

Mina köp på Kistamässan
Det fanns så otroligt mycket fint på Antik & Kuriosa och jag hade säkert kunnat köpa med mig en massa saker om jag haft mer pengar och plats... Tyvärr inte en enda Scherzo, men något lila fick jag med mig i alla fall! För det första som jag slog till på var den här läckra vita och lila skålen från Gefle. Kan det vara den Astra-lila glasyren? Jag har inte hittat någon info om skålen i Gefle-boken, så om någon av er läsare vet något om den så vore det kul! (Enligt signaturer.se användes signaturen på min skål 1939-1959.)


Fynd nummer två ramlade jag över precis när Gila och jag skulle bege oss bort till bloggfikan. Vi hittade en monter vi missat, och där stod den här snygga Ritzi-vasen från Rörstrand (Gunnar Nylund). Jag hade redan den mindre varianten sen tidigare så de bildade ett fint par på tavellisten i vardagsrummet där de står tillsammans med Ekeby-spegeln, det lilla Rörstrands-fatet, ljuslyktorna från Skruf och två små ugglor.


Sist och minst hittade jag, tack vare tips från form55, den här söta cigarettbägaren i serien Sparaxis. Så det är väl bara att erkänna - ja, nu samlar jag på Sparaxis i blå/grönt också.

Och som om inte detta vore nog så fick jag fina presenter också! Gila hade med sig två söta fåglar till min samling, en svart Gabriel-fågel och en vit från Nimo Leksand. Och form55 och jag bytte Westman-kryddburkar och jag fick dessutom en söt Eden-kopp. (Precis vad jag behövde eftersom ena kissen lyckats putta ner den jag hade sen tidigare i golvet.)

Så jag kan bara sammanfatta gårdagen som en väldigt bra mässa med en väldigt trevlig bloggfika och fina fynd!

16 kommentarer:

 1. Men oj vad spegeln är fin. Fåglarna ljuvliga och Eden koppen jättefin :) Lyckad dag!

  SvaraRadera
 2. Eden koppen är så fin ! Skoj att du hittat Sparaxis i grönt också!

  SvaraRadera
 3. Det verkar ha varit en lyckad dag! Vad kul! Jag hade gärna träffat er alla!

  SvaraRadera
 4. Det var fina grejer! Jag måste erkänna att jag aldrig sett Gefle-skålen tidigare, den var grymt snygg, skulle passa in i min lila samling som en smäck ;-)

  Det ser för övrigt ut som om ni hade en trevlig dag, synd att jag var upptagen denna helgen, fullt att göra hemma och fru Movarp på jobb, men men, det kommer fler tillfällen!

  SvaraRadera
 5. Jag glömde säga att glasyren med all sannolikhet är Astra. Det finns en del variation i den glasyren, jag har delar som väldigt lila, vidare till delar som är lite brunlila....

  SvaraRadera
 6. Gratulerar till flera fina prylar. Skulle gärna varit på mässan men för långt, för kallt, för tidigt på året för....

  SvaraRadera
 7. Du fick med dig en hel del fina saker hem. Och det måste väl vara ännu roligare att samla de blågröna Sparaxisarna eftersom de är ovanligare! Och nu har du fler delar att leta efter också :)

  SvaraRadera
 8. Åh,vad mycket fina saker!

  SvaraRadera
 9. Åh, massar av fina fynd! Men jag kan inte slita blicken från Ekeby-spegeln. Helt fantastisk! Är det också ett loppisfynd?

  SvaraRadera
 10. Maria - tack! Ja, visst var det! :)

  Gila - ja, skoj och lite farligt. Har ju inte plats att samla på allt. Och tyvärr är ju Ritzi i blått också en väldigt snygg serie... ;)

  Ulrika - ja det var en väldigt trevlig dag! Hoppas att du kan göra oss sällskap vid något annat tillfälle. :)

  Herr Movarp - kan tänka mig att den skulle passa bra hos dig. ;) Kan kanske tänka mig att byta bort den, om du skulle råka hitta en Scherzo som jag inte har eller så... :)

  khina - vänta bara, vi 08-or kommer vara avundsjuka på dig i sommar när du tokfyndar på alla lokala sommarloppisar. :)

  form55 - ja, vann faktiskt budgivningen på det mellanstora blågröna fatet på Tradera igår så nu börjar det verkligen bli en samling. Ska bara försöka hitta en bra plats åt den också...

  Boel - tack! :)

  Loppistan - ja, den är väldigt fin! Budade hem den på Tradera i höstas, finns mer om den här:
  http://porslinan.blogspot.com/2010/11/spegel-spegel-pa-vaggen-dar.html

  SvaraRadera
 11. O ja, bytes gärna :-) Jag har ju flera grejer som du säkert gärna vill ha, både Ritzi-skål och Sparaxis-delar som jag ju lagt undan till dig sen tidigare. Jag ska kolla in vilka Scherzo som du har så vet jag vad jag ska leta efter :-)

  SvaraRadera
 12. Ja, gott om plats har man ont om... Ännu värre blir det om du flyttar till en mindre lägenhet.

  SvaraRadera
 13. Otroligt vacker är den vita/lila skålen. Det var så roligt att träffas.

  SvaraRadera
 14. Herr Movarp - har inte hittat någon plats till skålen än så stannar den här är risken att den bara hamnar i nåt skåp och det vore ju synd. Vi får väl se om vi kan få till en träff och byta lite saker snart. :)

  form55 - får nästan bo kvar i trean ett tag till så jag får plats med allt. ;)

  Randiga Tråden - tack, visst är den! Detsamma, hoppas vi kan få till fler träffar framöver.

  SvaraRadera
 15. Gahh!! Va många fina saker. Grymt kul när man kan träffas och byta saker med varandra också.

  SvaraRadera
 16. Åh, vilka fina fynd. Extra roligt när du tar så fina fotografier. Det SUGER i fyndtarmen när jag ser allt fint. Gillar verkligen den vackra färgen på Ekebyskålen.
  Ekebyspegeln har jag sett i andra sammanhang och suktat efter. Såååå fin i mina favoritfärger vitt och brunt (gärna tillsammans med grönt).

  Nu väntar jag med spänning på helgen som innebär både som säljare och köpare för min del...

  SvaraRadera