2 oktober 2010

Ibland har man tur

Det blev faktiskt ingen Antikmässa i Kista idag heller. Har en favoritloppis här i Väsby som bara har öppet på lördagar och den brukar vara en riktigt guldgruva. Och det var den faktiskt idag också:

   

Det första jag såg var två mattallrikar med fint motiv, fick lite Rörstrand-vibbar och visst var det så! Druva heter serien, har inte kunnat hitta någon information om den. Direkt efter det såg jag en favorit, en assiett ur Rörstrands Blå Eld (1950-71, Hertha Bengtson). Tycker att det är svårt att hitta delar ur den här serien till vettiga priser så när jag såg att det stod 15 kr på prislappen blev jag jag väldigt glad! I bara farten halkade en liten lila gräddkanna med, gillade färgen. Det var först när jag stod och diskade den som jag såg att den var märkt UE (Upsala Ekeby) i botten.

Edit: Herr Movarp upplyste mig att den lilla gräddsnipan har glasyren "Astra" och är gjord på Gefle porslinsfabrik som ingick i UE-koncernen. Tack för det!Nästa fynd var tre Aladin-oljelampor från Höganäs, ljusgrå och i nyskick. Fick till och med en liten broschyr till. Har varit nyfiken på de här ända sen jag läste om dem hos precis en sån och velat ha ett gäng själv och nu har jag börjat en liten samling. Några röda till jul vore inte fel...Precis när jag tänkte gå så fick jag syn på den här finingen. Har letat efter en färgglad filt till bäddsoffan i gästrummet ett tag så den här passar perfekt! På etiketten står det Tidstrand och Design: Viola Gråsten. Inget jag kände till så jag Googlade det såklart! Hos femtiotalsjakten hittade jag ett roligt inlägg om filten som heter Snark, härligt namn till en härlig filt!

235kr fattigare och supernöjd med mina fynd. En riktigt bra loppislördag!

5 kommentarer:

 1. Wow, vilka fynd! Trodde själv jag köpte en Viola för ett tag sen men så var inte fallet. Tyvärr! Men jag hoppas också ramla över en vilken dag som helst :)

  SvaraRadera
 2. Som jag skrev i rubriken - ibland har man tur! ;)

  SvaraRadera
 3. Det var ju en massa fynd på en gång det! Filten är min favorit, jag önskar att jag kunde hitta en sån nån gång...

  Den lilla gräddsnipan har glasyren "Astra" och är gjord på Gefle porslinsfabrik som ingick i UE-koncernen! Astra är ju en av mina favoriter, både som glasyr (lila) och dekor (lila spetsar på vit glasyr), kolla in bloggen så får du se!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om Astra och Gefle, stämpeln på undersidan av min lilla gräddkanna var så bortskavd så jag såg bara UE-delen.
  Dina Astra-koppar var ju hur fina som helst, såna får jag börja hålla utkik efter!
  Den mörklila färgen är så mysig.

  SvaraRadera
 5. Åhhh, Tidstrandsfilt...vill också ha! :)

  SvaraRadera