21 oktober 2010

Jag skulle inte köpa något, men...

Skulle bara in en jättesnabb sväng på Myrorna efter jobbet för att köpa en Steninge-viking åt Svenskt Retro, absolut inte köpa något till mig! Men det gick inte så bra...

För på hyllan under vikingen stod den här snygga skålen Poäng från Upsala Ekeby (formgiven av Hjördis Olfors, tillverkad 1956-58). Underbar färg och minst lika underbar form. Klart den skulle få följa med hem!


Och när jag redan fallit för frestelsen kunde jag lika gärna fortsätta att titta lite. Det dröjde inte länge innan jag hittade det här söta fatet i en fint ljusgrön glasyr. På undersidan är den märkt Bo 82/884, kan det vara Bo Fajans?


Sen tog hungern och tröttheten över och den här kitschiga ljusstaken från Gabriel Keramik hoppade ner i kundkorgen nästan av sig själv. Den är väl inte riktigt min stil egentligen, men rolig. Så jag hittar säkert en plats till den någonstans i lägenheten.

Så kan det gå när man inte ska köpa något åt sig själv...

7 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt vacker röd skål. Visst är det härligt när man "inte ska" handla, det är oftast då man hittar sina bästa fynd :)

  Hälsa gärna på min blogg som är ny: retroporslin.blogspot.com

  Ha det gott
  Annette

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det! :)
  Hoppas på fler fina fynd på morgondagens lördagsloppis.

  Och vilken fin blogg du har, och spännande saker i din nätbutik! Gillar verkligen din filosofi att sälja saker med vinst men utan att ta ut överpriser.
  Din blogg hamnar på min blogglista!

  SvaraRadera
 3. Jag gillade också din röda skål, formen är härlig! Är den månne ett bytesobjekt eller ska du ha den kvar..? Jag hittade en annan röd skål i samma fin glasyr som denna skulle passa bra ihop med!

  SvaraRadera
 4. Ha ha.. ja så kan det gå :-)
  Den röda skålen var ju jättesnygg, den stod nog bara och väntade på dej. Jag tyckte även att ormen var jättetuff. Kul.
  Maila mej om the viking.
  musse65@gmail.com

  SvaraRadera
 5. Mmm den röda skålen är jättefin!

  SvaraRadera
 6. Den röda skålen var toppen.
  Vi går nästan alltid in med inställningen att vi skall köpa och hittar inget. Dags för taktikbyte :)

  SvaraRadera
 7. Tack alla, den röda skålen är min favorit av de tre fynden. Och tyvärr Benny, den passar så bra med mina Druva-tallrikar och Verdura-ugnsformen så den får stanna. Lägg till dagens fynd så kan jag duka upp till en härlig höstmiddag!

  SvaraRadera